Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKAO BACH

Najavljene nove rigorozne anti-covid mjere

Rome, Vaccination Campaign for the Third Dose
Piero Tenagli/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL
18.09.2021.
u 08:00

„S približavanjem zime naš fokus je u potpunosti usmjeren na pripreme za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. Iako je pandemija još daleko od kraja, želio bih vas potaknuti da zajedno s našim kineskim partnerima i prijateljima ne štedimo napore"

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach uputio je pismo članovima MOO-a, predsjedniku Međunarodnog paraolimpijskog odbora, predsjednicima nacionalnih olimpijskih odbora, čelnicima međunarodnih sportskih saveza te samim olimpijcima.

U pismu najavljuje pomoć nacionalnim olimpijskim odborima za cijepljenje sportaša uoči ZOI-a u Pekingu te oštre protupandemijske mjere kako bi se organizirale nove sigurne Igre.

"Prve odgođene Olimpijske igre mogli smo ostvariti samo uz jedinstvenu i snažnu podršku svih u našoj olimpijskoj zajednici. To je dodatno izvanredan uspjeh s obzirom na mnoge izazove s kojima smo se morali suočiti posljednjih mjeseci pandemije“, naveo je Bach koji je pohvalio sve one koju su sudjelovali u organizaciji OI u Tokiju te učinili da Igre budu, kao i uvijek, na vrlo visokoj razini.

„Bile su to besprijekorne Igre, a od svih nas je bio potreban dosad neviđeni napor da ih priredimo na siguran način za sve. Olimpijske igre Tokio 2020. bile su Olimpijske igre nade, solidarnosti i mira“.

Okrenuo se potom Thomas Bach onome što stoji ispred Međunarodnog olimpijskog odbora i svih onih koji su vezani za Zimske OI u Pekingu iduće godine.

„S približavanjem zime naš fokus je u potpunosti usmjeren na pripreme za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. Iako je pandemija još daleko od kraja, želio bih vas potaknuti da zajedno s našim kineskim partnerima i prijateljima ne štedimo napore. Baš kako smo to učinili i u Tokiju, rigorozno ćemo postaviti protupandemijske mjere, kako bi se u Pekingu osiguralo zdravlje i sigurnost svih olimpijskih sudionika“.

Naveo je potom Bach „sretan sam što mogu najaviti da ćemo i za Zimske olimpijske igre Peking 2022. imati program cijepljenja, koji je tako učinkovito djelovao za Tokio. To znači da ćemo stavljanjem cjepiva na raspolaganje, do ZOI-ja u Pekingu ponovno dati podršku svim olimpijskim sudionicima. Naravno, u skladu s njihovim nacionalnim propisima“.

Na kraju je predsjednik Bach poslao pozitivnu poruku kao najavu ZOI-a u Pekingu riječima „izvrsna suradnja koju imamo s našim kineskim partnerima i prijateljima, kao i relevantnim kineskim zdravstvenim vlastima, daju nam svima veliko pouzdanje da ćemo i u zimskom izdanju imati sigurne i zaštićene Olimpijske igre“.

Komentara 1

ZB
Zoki-Bijela
08:49 18.09.2021.

Sta kaze Penelopea na ovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije