Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MMA BORCI

Tyson Fury nahvalio Hrvata: Radije bih se borio s njim nego s Miočićem ili Ngannouom

02.06.2020.
u 12:48

Holly Holm je tijekom svoje boksačke karijere osvojila naslove svjetske prvakinje u tri kategorije te ih je ukupno uspješno branila 18 puta

Tijekom cijelog ovog nesvakidašnjeg perioda u svijetu, događanja u borilačkim vještinama jedno su vrijeme mirovala, ali pregovori i razmišljanja o raznim opcijama nisu prestala.

Nakon što je, zbog dobrih ili loših razloga (odaberite sami), boksački meč Conora McGregora i Floyda Mayweathera bio iznimno uspješan, mnogi su se boksači, odnosno MMA borci okušali u onoj drugoj vještini.

>> Tyson Fury stiže pred ring na prijestolju kao kralj

1/11

Događali su se taj miks i ta tranzicija i prije, no rijetko na ovako visokoj razini. Kad je riječ o takvim konfrontacija, možda najviše na pamet pada MMA okršaj Muhammada Alija i Antonija Inokija iz 1976.

Treba imati hrabrosti za to

Mnogi su poznati borci iz slobodne borbe okušali boksačke rukavice, neki na dulje, neki na kraće vrijeme. Neki u ranim fazama MMA karijere, neki znatno kasnije. Imena su to poput Andersona Silve, Marka Hunta, Nicka Diaza, Donalda Cerronea, Jorgea Masvidala i mnogih drugih.

Rijetki od njih su imali uspješnu boksačku karijeru, dok su se, s druge strane, neki boksači sjajno snalazili u najjačim MMA organizacijama.

Kao odličan primjer na pamet pada Holly Holm koja je tijekom svoje 11-godišnje boksačke karijere osvojila naslove svjetske prvakinje u tri različite kategorije te ih je ukupno uspješno branila 18 puta.

Holm je došla u UFC i već u četvrtoj borbi u organizaciji uzela naslov prvakinje bantama sad već legendarnoj Rondi Rousey.

Pravo je pitanje možemo li uskoro svjedočiti još većem broju boksača s uspjehom u MMA karijeri. Teško je znati, ali sudeći po riječima mnogih boksača i boraca, takve nagle tranzicije nisu nimalo jednostavne. Treba imati hrabrosti za takav potez.

Ime koje se u posljednje vrijeme pojavljivalo je ono Tysona Furyja, i to u mnogim kombinacijama. Bilo je trenutaka u kojima se dalo naslutiti da je Fury stvarno počeo graditi meč i s američkim Hrvatom Stipom Miočićem, teškaškim UFC prvakom.

– Do daljnjega mi ne treba meč s Francisom Ngannouom. Ne treba mi Stipe Miočić, Brock Lesnar i drugi. Sad mi ne trebaju mi te “crossover” (prijelazne, nap. a.) borbe. Tek kad završim s ovim što radim u svojoj karijeri, onda možemo razmišljati o tome – jasan je bio Fury koji je u istom intervjuu nahvalio našeg Filipa Hrgovića i stavio ga na popis potencijalnih protivnika.

Kamerunac Francis Ngannou bio je vrlo aktivan u pregovorima s boksačima, ali zasad nema još nikakvog dogovora. Osim što je postojala mogućnost za meč s Furyjem, UFC-ov teškaš je ozbiljno pregovarao s Dillianom Whyteom, vrhunskim teškašem iz Velike Britanije.

Već je bila ugovorena i konferencija za medije prije koje su obojica govorila da će se sučeliti, no Ngannouov tim je dan prije odustao od konferencije.

Trenutačno je situacija nepoznata, Eddie Hearn ne izlazi s informacijama, ali dojam je da su barem bili jako blizu ovom megameču, ako ništa drugo.

Chisora trenira MMA

Nekako je najvjerojatnija opcija za prijelaz u drugi sport ona Derecka Chisore, vrlo uspješnog 36-godišnjeg britanskog teškaškog boksača koji već dvije i pol godine trenira MMA.

Chisora, naime, zbog pandemije koronavirusa još čeka meč protiv Oleksandra Usyka. Za to vrijeme ne želi samo čekati.

– Ako se uskoro ne pojavi datum za meč protiv Usyka, odradit ću borbu u Bellatoru dok ga čekam. Ući ću u kavez, trenutačno pregovaramo s njima za borbu koja će se u srpnju održati u Ujedinjenom Kraljevstvu – izjavio je bivši izazivač Vladimira Klička.

Ključne riječi

Komentara 1

AN
antiekstremist
13:15 02.06.2020.

Zna Fury koga bi mu bilo najlakše prebiti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije