Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadar nemoćan

Naglić: Nikad nećemo moći izdržati ritam CSKA-a

Zadar Dogus
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/17
22.09.2017.
u 23:20

Bamberg je drugog dana turnira Zadar Dogus pobijedio prvaka Europe

Turski Fenerbahče, aktualni europski prvak, porazom je započeo svoj četvrti nastup na tradicionalnom turniru Zadar Dogus. Doduše nakon izgubljene utakmice protiv njemačkog prvaka Bamberga, i to nakon dva pprodužetka (89:90), trener Željko Obradović uopće nije bio nezadovoljan:

- Večeras smo igrali bez pet igrača, bez Dixona, Nunallyja, Kalinića, Gudurića i Sloukasa, pa mogu biti zadovoljan. Imali smo samo jedan zajednički trenig, a naš sport zahtjeva automatizme i ponavljanje. Čini mi se da smo i lani predsezonu započeli s jednom utakmicom na dva produžetka, to je bilo protiv Unicaje, no tada smo pobijedili.

Još zadovoljniji, dakako, bio je Andrea Trinchieri, ali ne zato što je njegov sastav pobijedio europskog prvaka:

- Takva pobjeda može psihološki značiti, ali ne previše. Nama je važnije da se povežemo, da naučimo igrati skupa jer mi smo još u fazi da se igrači jedan drugome obraćaju sa "kako se ti zoveš". Ostali smo bez cijele petorke, pa izgledamo sporo na terenu jer se ne znamo. No, u utakmici protiv Himkija smo griješili i mislili na pogreške, a ovaj put smo griješili, ali nismo mislili na pogreške. Danas je bila malo prljavija utakmica u kojoj smo mi našli mjeru. U pripremnom razdoblju dobiti nakon produžetka i nije neka velika razlika, no zbog pobjede ćemo vjerojatno imati bolju atmosferu na sljedećem treningu.

Nakon solidna otpora njemačkom Bayernu, košarkaši Zadra u drugom su nastupu na turniru doživjeli vrlo visoka poraz, a priuštila im ga je jedna od najjačih europskih momčadi, moskovski CSKA (68:97), i bez petorice reprezentativaca.

U prvom poluvremenu, Zadrani su još i pružali nekakav otpor (18:18, 31:38) no u nastavku susreta na vidjela je izašla stvarna razlika u kvaliteti u korist Moskovljana kojima su nedostajali Rodriguez, Voroncevič, Fridzon, Kurbanov i Antonov.

I ovom prilikom najbolji strijelac kod Zadrana bio je Luka Božić (17 koševa), a opet je, kao i prethodnu večer, domaću publiku obradovao 18-godišnji Luka Tomas koji je ušao u 39. minuti i izveo atraktivnu asistenciju iza leđa.

- Nismo izdržali taj ritam kojeg je nametnuo CSKA, a nikad niti nećemo moći jer oni 40 minuta igraju s istim intezitetom što je jedna od vrlina koja ih je i izdignula do europskog vrha. Niste valjda očekivali da će ovo završiti u 10 razlike jer igrali smo protiv jedne od najboljih europskih momčadi. No, našim igračima pokazuje kojom brzinom moraju razmišljati, a to je na dvije razine više. Recimo, Bašić je u ovoj utakmici imao neke reacije u odlučnosti i eksplozivnosti koje dugo nisam vidio no to troši pa se nadam da ćemo se do nedjelje i utakmice za plasman energetski oporaviti i zaigrati kao i prvog dana protiv Bayerna - rekao je trener Zadra Aramis Naglić.

Trener CSKA Dmitris Itudis nije imao potrebe puno pričati o utakmici, ali se zahvalio organizatorima:

- Utakmicu smo odlučili obranom u trećoj četvrtini, a tada smo i našli rješenje za Zadrovu obranu našeg vanjskog šuta. Hvala vam na pozivu na ovaj turnir. Eto, konačno smo uspjeli doći na četvrto izdanje, jer ranije nismo mogli dođi. U ovaj grad sam dolazio kao pomoćni trener u KK Zagreb i želim vam da vam i ova dvorana bude puna kao što su bile Jazine.

Komentara 1

Avatar links
links
15:33 23.09.2017.

alibi izjave Nagkića i nabacana ekipa Zadra.. ne obećava puno, na žalost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije