Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATAN NIJE ZABIO

Nadal izveo početni udarac uoči minimalne pobjede PSG-a

Rafael Nadal PSG (1)
Foto: AFP
1/3
20.10.2012.
u 18:57

U prvom dijelu Reims nije iskoristio 11-erac, u nastavku je PSG bio dominantan i pogotkom Gameira u 65. minuti dohvatio pobjedu

U 9. kolu prvenstva Francuske, Dinamov sljedeći suparnik u Ligi prvaka, Paris Saint Germaine, na svom je Parku prinčeva svladao Reims 1:0 i tako barem do nedjelje navečer zasjeo na vrh ljestvice. Gosti su bili bolji u prvom dijelu, a u 40. minuti vratar PSG-a, Salvatore Sirigu, obranio je 11-erac kojeg je izveo Diego.

U nastavku je PSG, predvođen Ibrahimovićem i Thiagom Silvom, dominirao, uzdrmali su domaćini dvije vratnice (Matuidi i Menez), a pogodak odluke postigao je Gameiro u 65. minuti, udarcem glavom s pet metara nakon ubacivanja Maxwella. Nakon pogotka, PSG je imao još tri velike šanse, Reims jednu, no mreže se više nisu tresle... Dodajmo da su se na ovoj utakmici ozlijedili srednji branič Sakho i vezni igrač Nene i upitan je njihov nastup u srijedu u Zagrebu...

Inače, početni udarac, uz ovacije 45.432 gledatelja na tribinama, izveo je španjolski tenisač Rafael Nadal, kojeg je na utakmicu pozvao predsjednik PSG-a, Nasser Al-Khelaifi. Nadal je doputovao iz Mallorce i uoči utakmice poklonio je Zlatanu Ibrahimoviću reket, a "Ibra" mu je uzvratio dresom PSG-a s brojem 18. Susret svjetskih sportskih ikona sa širokim je osmijehom pratio klupski predsjednik Nasser Al-Khelaifi, koji je bio i na terenu kad je Nadal izveo početni udarac, nakon čega su obojica otišli u svečanu ložu i pogledali utakmicu.

- Bila je ovo očekivano teška utakmica, uvijek je tako nakon stanke zbog utakmica reprezentacija, treba nam vremena da se vratimo u uobičajeni radni ritam. U prvom smo dijelu imali dosta problema, no u nastavku smo se posložili i dominirali smo. Ukupno gledajući, bili smo bolji i zaslužili smo pobjedu. Lijepo je biti na čelu ljestvice, pa makar to trajalo samo jednu večer – zadovoljan je nakon utakmice bio trener PSG-a, Carlo Ancelotti, koji i dalje uporno na klupi drži Argentinca Javiera Pastorea, 23-godišnjeg napadača koji je lani kao veliko pojačanje došao iz Palerma. No, očito je da Pastore nije igrač po Ancelottijevu ukusu...

A strijelac jedinog gola, Kevin Gameiro, kaže:

- Dobro smo prošli u prvih 45 minuta, kad smo bili posve izvan ritma. Da je Reims zabio gol iz 11-erca, bilo bi nam užasno teško. Oni su propustili tu priliku, naš vratar Sirigu obranom 11-erca dao nam je samopouzdanje i u nastavku smo igrali odlično. Stvorili smo dosta prilika, šteta što smo zabili samo jedan gol. Ali, najvažniji su bodovi – kaže Gameiro.

PSG je igrao u ovom sastavu: Sirigu – Van der Wiel, Alex, Sakho (od 78. Sissoko), Armand – Nene (od 46. Menez), Thiago Silva, Matuidi, Maxwell - Ibrahimović, Gameiro (od 72. Jallet).

Ostali rezultati: Evian-Toulouse 0:4, Nancy-Sochaux 1:1, Nice-St.Etienne 1:1, Rennes-Montpellier 2:1, Valenciennes-Lorient 6:1.

Poredak: PSG 19, Marseille 19, Toulouse 16, Valenciennes 15, Lyon 15 (-1), Bordeaux 15, Reims 14, Rennes 13, St. Etienne 12...

Ključne riječi
PSG

Komentara 2

NI
Nini istrijan
10:35 21.10.2012.

Steta da VL nije prenijeo jucerasnju vijest dana u Francuskoj gdje je Ibrahimovic u Monte Carlu od Pellea dobio GOLDEN FOOT(Zlatni otisak svog stopala na Setalistu Sampiona u Monacu. Pocasno su istu nagradu primili Cantona i Lothar Matheus. Inace su prije Ibre to dobili,Ryan Giggs,Del Piero,Ronaldinho,Ronaldo,Roberto Biaggio. Nagrada se dodjeljuje svake godine igracima koji su preko 29 godina a jos aktivni i svojom igrom doprinijeli popularnosti nogometa.

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
16:13 21.10.2012.

PSG ne igra dobro, prošle sezone isto nisu bili na najvišoj razini s obzirom na imena koja imaju. Da se Dinamo ne boji na terenu, možda bi i mogli nešto napraviti u srijedu, ovako me je strah da Ibro nee dođe u Zagreb popravljati formu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije