Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roland Garros

Nadal dalje u tri seta, Almagro izbacio Verdasca

Rafael Nadal
Reuters
31.05.2010.
u 20:03

Španjolci Rafael Nadal i Nicolas Almagro igrat će međusobno u četvrtfinalu Roland Garrosa, nakon što su obojica dobili svoje dvoboje osmine finala.

Nadal je, očekivano, u tri seta svladao ljevorukog 22-godišnjeg Brazilca Thomaza Belluccija, koji je u prethodnoj rundi eliminirao našeg Ivana Ljubičića. Bilo je 6-2, 7-5, 6-4 za Nadala, koji je i dalje bez izgubljenog seta na ovogodišnjem Roland Garrosu.

Bellucci se može utješiti da je prvi tenisač koji je uspio osvojiti 5 gemova u jednom setu protiv Nadala. Predstavio se u dobrom svjetlu, parirao je koliko je mogao, ali niti on, kao i mnogi prije njega, nije pronašao formulu kako slomiti kralja zemljane podloge. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, a i prvi su odigrali u Roland Garrosu, prije dvije godine. I tada je Nadal dobio bez izgubljenog seta.

Nicolas Almagro igra u odličnoj formi. Na ATP Masters 1000 turniru u Madridu bio je polufinalist. Tada ga je zaustavio Nadal, iako je Almagro osvojio prvi set, a novi susret s Nadalom izborio je pobijedivši sunarodnjaka Fernanda Verdasca 6-1, 4-6, 6-1, 6-4. Almagro je u dvoboju prikupio 40 izravnih poena i 25 pogrešaka, dok je Verdasco imao samo 22 izravna poena i 38 neforsiranih pogrešaka.

Almagru je ovaj dvoboj bio odlična priprema za Nadala, budući da je i Verdasco ljevoruk tenisač. Almagro ga je svladao prvi puta u četvrtom pokušaju. I prethodna tri meča igrali su na zemlji.

Nadal: Mundijal? Naravno da ću gledati

Španjolac Rafael Nadal ovih je dana zaokupljen osvajanjem svog petog naslova u Roland Garrosu, a za vrijeme Svjetskog prvenstva u nogometu u Južnoafričkoj Republici, nastupat će na Wimbledonu.

Najveći svjetski turnir u All England Clubu svake četvrte godine kolidira sa Svjetskim prvenstvom u nogometu. Tenisači su mahom veliki zaljubljenici u nogomet. Mnogima od njih je nogomet najdraži sport. Jasno, poslije tenisa. Među njima su i dvojica najboljih tenisača zadnjih godina, Švicarac Roger Federer i Španjolac Rafael Nadal.

Federerova je majka rođena u Južnoafričkoj Republici, domaćinu svjetske nogometne smotre, a Federer se, inače, deklarira kao veliki navijač FC Basela, kluba iz njegovog rodnog grada. Na Mundijalu će, dakako, navijati za svoju Švicarsku.

Nadal bi mogao Svjetsko prvenstvo pratiti duže od Federera s velikim navijačkim strastima, budući da je Španjolska, za razliku od Švicarske, jedan od najvećih favorita za naslov prvaka…

- Jako volim nogomet. Naravno da ću gledati Svjetsko prvenstvo. Smatram da Španjolska ima izvanrednu i vrlo kompletnu momčad. Vratar, obrana, napad, sve linije u momčadi su nevjerojatno dobre. Imamo dobru šansu osvojiti Svjetsko prvenstvo. Ipak, kada krenu utakmice, sve je moguće – poslovično je oprezan Nadal, kao i kada najavljuje vlastite mečeve u kojima je izraziti favorit…

Roland Garros, tenisači, osmina finala:

Đoković (3) - Ginepri 6-4, 2-6, 6-1, 6-2

Melzer (22) - Gabašvili 7-6(6), 4-6, 6-1, 6-4

Almagro (19) – Verdasco (7) 6-1, 4-6, 6-1, 6-4

Nadal (2) - Bellucci (24) 6-2, 7-5, 6-4

Ključne riječi

Komentara 1

CR
cromark
16:19 01.06.2010.

Španjolci-najsportskija nacija na svijetu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije