Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRIKOVI BR. 1

Nadal: Ako sam prvi, nisam i najbolji

20.12.2008.
u 13:47

Vodeći igrač svijeta po ATP ljestvicama, Rafael Nadal, priprema se za početak nove sezone, godine u kojoj će pokušati obraniti naslov najboljeg svjetskog tenisača.

Ljevoruki Španjolac sebe neće nazvati boljim od ostalih, dapače, još će se jednom pokloniti genijalnosti švicarskog asa Rogera Federera.

- To što sam ga pobijedio u nekoliko mečeva i to što sam aktualni broj jedan na ljestvici ne znači i da sam bolji tenisač od njega. On je jedinstven, pravi dokaz što znači biti prvak. Meni prilaze ljudi i čestitaju mi na broju jedan, stoga sada ne smijem izgubiti motivaciju - iskren je bio Nadal.

- Ako osjetim nedostatak motivacije na treninzima, istog ću se trenutka ostaviti tenisa. Svjetska jedinica ili Grand Slam naslov nemaju veze s ljubavlju prema igri, ona dolazi iznutra. U tenisu sam od pete godine i nikada mi nije bio problem ostaviti sve drugo i pojaviti se na treningu - dodao je Španjolac koji strahuje da bi jaka konkurencija sljedeće godine i(li) njegove ozljede mogle uvjetovati silazak s trona.

- Nadam se da ću ostati zdrav, bit ću prvi favorit na turnirima na kojima se pojavim, no to mi ne jamči laganu pobjedu. Velik je broj mladih tenisača koji napreduju - zaključio je.

Pogledajte trik Rafaela Nadala

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije