Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pretučen palicama

Način na koji je Cvitanović napadnut sugerira da je možda riječ o upozorenju

Mario Cvitanović napadnut u Zagrebu
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/19
21.09.2017.
u 07:00

Ovakvi napadi u pravilu u sebi nose potpis kriminalnog miljea i uglavnom su upozorenje napadnutom zbog nekoga ili nečega.

Dinamov trener Mario Cvitanović brutalno je napadnut sinoć nakon što se vratio iz Imbriovca, gdje je vodio Dinamo u pobjedi 6:0 u šesnaestini finala kupa.

Nakon dolaska na stadion, uputio se u svoj stan, ispred kojeg su ga dočekala dvojica maskiranih napadača te su ga napala palicama i ozlijedila ga. Napad je potvrdila i zagrebačka policija.

Dvojica maskiranih

Policiju je o napadu izvijestio sam Cvitanović, kojeg su nakon toga kolege iz kluba odvezle u Opću bolnicu Sveti Duh, gdje je hospitaliziran.

 

Cvitanović je, kako neslužbeno doznajemo, u prijavi napada naveo da su ga pred ulazom u stan dočekala dvojica maskiranih napadača, koji su u rukama imali bejzbol palice.

Izudarali su ga palicama nakon čega su pobjegli, ostavivši iza sebe ozlijeđenog Cvitanovića. Liječnici su ustanovili da mu je slomljena ruka, a policija je sinoć na mjestu napada radila očevid. Priopćili su i da tragaju za napadačima, a vjerojatno će u nekom trenutku i detaljnije razgovarati s Cvitanovićem. Motiv napada za sada je nepoznanica, no način na koji je Cvitanović napadnut sugerira da je možda riječ o nekakvom upozorenju. Naime, ovakvi napadi u pravilu u sebi nose potpis kriminalnog miljea i uglavnom znače upozorenje napadnutom zbog nekoga ili nečega.

Na sličan je način lani u prosincu napadnut i Krešimir Bubalo, bivši gradonačelnik Osijeka, sada zaposlenik Peveca, kojeg su napadači također dočekali pred stanom kada je išao na posao. Meta takvog napada 2006. bio je i Luka Bonačić, u to vrijeme trener Hajduka. Svim takvim i sličnim napadima zajedničko je da su bili planirani, brzo izvedeni te da počinitelji nikada nisu otkriveni. Hoće li tako biti u Cvitanovićevu slučaju, tek će se vidjeti, no činjenica je da je Cvitanović nakon Zdravka Mamića druga osoba iz Dinama koja je brutalno napadnuta posljednjih mjesec i pol dana. Detalj je to koji policija sigurno ne može zanemariti prije no što istraži ima li kakvih poveznica između ta dva događaja.

O tom mučkom napadu prvi je izvijestio upravo Dinamo, prije policije i prije bilo koga, te je na svojoj klupskoj stranici napisao:

"GNK Dinamo, zgrožen i zaprepašten ovim činom, najoštrije osuđuje fizički napad na trenera Cvitanovića koji je vrlo lako mogao završiti s tragičnim posljedicama.

Mario Cvitanović napadnut u Zagrebu
1/19

Nažalost, to je samo nastavak svega onoga što se događa u posljednje vrijeme kada je, sasvim očito, potpuno legalizirano nasilje prema osobama iz našeg kluba. Počevši od napada na savjetnika kluba Zdravka Mamića na rivi u Bolu na Braču, a zatim oružanog napada i pokušaja ubojstva u Tomislavgradu pa sve do večerašnjeg fizičkog napada na trenera Cvitanovića pred njegovim stanom. Zgroženi smo i ovim putem ponovno apeliramo da se institucije ove države napokon probude i prestanu ignorirati sve ovo što se događa oko GNK Dinamo. Da ne ignoriraju napade na građane ove zemlje. Pa zar svi skupa čekamo da se dogodi nešto tragično da sustav konačno reagira? Ne želimo živjeti u zemlji u kojoj se institucije boje čak i osuditi zlodjela. Naime, nismo primijetili da je itko od relevantnih faktora i institucija reagirao nakon napada i pokušaja ubojstva Zdravka Mamića, što je očito motiviralo počinitelje ovog kukavičkog napada na gospodina Cvitanovića", stoji u priopćenju Dinama.

Tko god je napao trenera Dinama ili bilo koju drugu osobu, morao bi biti pronađen. No svjedočimo kako u posljednje vrijeme to baš i nije slučaj, pogotovu u slučajevima koji su povezani s nogometom.

Vrijeme je za promjene

Nevjerojatno je da još nisu nađeni oni koji su nacrtali svastiku na Poljudu, da nema nikakvih informacija o onima koji su pucali na Zdravka Mamića. A neki, nakon što su i uhvaćeni, kao napadači na delegaciju HNS-a ili napadač na Mamića u Bolu na Braču, prošli su s blagim kaznama ili bez njih. Vrijeme je da se to promijeni, da se počinitelji ne samo ovih nego svih zlodjela pronađu, pa tko god da je napadnut, bio to neki nepoznati klinac, beskućnik, milijunaš ili u ovom slučaju trener Dinama. Ovako se nekažnjavanjem počinitelja samo ohrabruje druge na slična nedjela, bez obzira na nogomet, Dinamo...

Komentara 51

MO
moslavina995
07:43 21.09.2017.

Koji to može biti interes države da mlitavo postupa u ovakvim i sličnim slučajevima!? Koji je interes da se ne sankcioniraju oni koji su postavili kukasti križ na Poljudu, čak se i vlast promjenila... I ptice na drveću znaju da su komunisti sdp-njare, Ostoja Ranković i posrani Milanović u svemu tome!

AS
atilla sb 1986
07:47 21.09.2017.

Koga god se napadne, vama veleumnicima iz vl je upozorenje! Vi ste ti koji ste uvelike pridonijeli takvim stvarima. Fuj gnoju novinarski

Avatar Le-Freak
Le-Freak
08:04 21.09.2017.

Ja bih prekontrolirao pozive sa Ostojiceva mobitela. Narocito sa Nas Hajduk i vodjama Torcide.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije