Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

EKSKLUZIVNO 'Na vrhu ću ostati još dugo. Jer mi Hrvati uvijek smo bili veliki ratnici'

Naslovnica
Foto: VL
22.05.2016.
u 00:05

Cleveland je radnički grad, ne veći od Splita, i u njemu i oko njega živi oko 15.000 deklariranih Hrvata koji se diče svojim centrima, župama i crkvama te jakim zajedništvom.

Nije imao vremena pošteno proslaviti niti se napokon naspavati. Otkako se vratio iz Brazila svaki ga dan zovu, traže, pitaju, slikaju...

– Tako sam umoran – kaže Stipe Miočić, novi svjetski prvak u Mixed Martial Arts UFC-u i blagim glasom dodaje da ga već oči peku od nespavanja dok sjedamo na stolice u praznom predvorju teretane Strong Style gdje nas je dočekao. Teretana je smještena u industrijskoj zoni ispod nadvožnjaka, u naselju Independence u okolici Clevelanda. Jedno je od takvih naselja i Euclid u kojem se Stipe rodio, kao i Parma gdje trenutačno živi. Cleveland je grad koji se sastoji od mnogih ovakvih manjih naselja. Ulice s lijepim kućama i prostranim okućnicama izmjenjuju se s čitavim hotelskim kvartovima kao što je i ovaj u kojem se nalazi Holiday Inn u kojem smo odsjeli, te industrijskim zonama. Krajolik je brdovit i lijep, a nedaleko je i obala jezera Erie.

Cleveland je radnički grad, ne veći od Splita, i u njemu i oko njega živi oko 15.000 deklariranih Hrvata koji se diče svojim centrima, župama i crkvama te jakim zajedništvom. Na recepciji sjedi mlad momak i svako malo pogledava prema nama s ushićenim osmjehom. Iza njega na zidu velikim je slovima ispisano: “Dobro došao kući, Stipe! Champion!” Na putu prema teretani svratili smo pojesti ručak u obližnjem meksičkom restoranu. Kad su čuli da idemo k Stipi, oduševili su se i vlasnik nam nije htio naplatiti ručak. To su vam Ameri.

Cijeli članak pročitajte u nedjeljnom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Iz nedjeljnog Večernjeg izdvajamo i ove teme:

>> Ivan Vilibor Sinčić: Da smo mi i Most išli zajedno, imali bismo 40 mandata. Ali Petrov nije htio raditi tu jednu novu priču

>> Davor Ivanković: Obračun s Karamarkom nije posao za Most i SDP, nego HDZ

>> Vrgorački rat za vlast: Fizički obračuni i prijetnje u nekad mirnom gradiću

>> Životna priča Ane Karamarko

>> Priča iz Sjeverne Koreje: 'U Pjongjangu u metrou svaki sam put vidio samo dvije iste stanice. Što je iza toga – ne znam'

Foto: VL

Ključne riječi

Komentara 50

MO
mobitel20
21:58 21.05.2016.

Legenda ! To je ljubav,to je domoljublje. Tudji covik nikad nece znati...Stipe,sve Ti cvitalo!

Avatar biro
biro
22:23 21.05.2016.

Joj Stipe nemoj molim te ekipa poput Pusica, pupija, terselicke i stazica proglasit ce te da si nacionalista i jos ce trazit tvoju ispriku.

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
22:43 21.05.2016.

Bravo Stipe,samo još da oće bar koja borba biti u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije