Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTIŠAO U SRBIJU

Na traktoru pobjegao iz Knina, a sada poručuje: Otkrit ću sve detalje o ratu u Hrvatskoj

Miloš Degenek
Foto: Instragram
01.01.2020.
u 19:06

– Bio sam dijete, imao sam 18 mjeseci kad smo izbjegli iz Hrvatske u Srbiju, ali na dijete takve stvari ostavljaju posljedice. Uz to, bio sam u Srbiji 1999. tijekom NATO-ova bombardiranja.

Nogometaš Crvene zvezde Miloš Degenek reprezentativac je Australije, ali je u travnju 1994. godine rođen u Kninu. Imao je 18 mjeseci kada je njegova obitelj pobjegla u Aranđelovac u Šumadiji, a ranije je govorio da je tada s ocem i majkom otišao na traktoru i kaže da je put trajao devet dana. Njegova obitelj pet godina kasnije odselila se u Australiju. Sada kaže da će napisati knjigu o svemu što je prošao.

– Ideja mi je da ljudima barem malo dočaram kroz što smo prošli mi i mnoge obitelji slične našoj. Ja sam bio baš mali, ali znam sve iz priča svojih roditelja i baka. Moj brat Đorđe i ja pišemo knjigu u kojoj ćemo iznijeti sve detalje iz rata. Njihova iskustva bit će objedinjena u toj knjizi – rekao je Degenek za Informer.

Degenek je bio u Kninu nakon rata.

– Jesam. Prvi put prije više od deset godina, pa sam opet bio prije neke tri godine. Želio sam vidjeti gdje smo rođeni, gdje smo živjeli. Godio mi je boravak tamo – rekao je Degenek i dodao:

– Bio sam dijete, imao sam 18 mjeseci kad smo izbjegli iz Hrvatske u Srbiju, ali na dijete takve stvari ostavljaju posljedice. Uz to, bio sam u Srbiji 1999. tijekom NATO-ova bombardiranja. Toga se itekako sjećam. Sirena za početak opasnosti, odlazaka u podrum...  Bude teško kad se moraš stalno seliti i počinjati život iz početka. I dandanas osjećam posljedice, neke pozitivne, neke negativne. Pozitivne su te što sam spreman bilo gdje otići živjeti i radim svaki pošten posao, ne stidim se.

Dodajmo i da je Degenek bio na odmoru u Dubaiju, gdje se fotografirao s tenisačem Novakom Đokovićem te je taj trenutak objavio na Instagramu.

>> Pogledajte i kako će izgledati kamp hrvatske nogometne reprezentacije na Euru

Ključne riječi

Komentara 107

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
19:21 01.01.2020.

Ahahah. Imao je 18 mjeseci i SAD ce on nama ISPRICATI SVE o ratu. Aaaaajmeee, koji lik. Cale mu je bio Marticevac, pljackali su pune 4 godine kuce i sela i odjednom ih ni krive ni duzne “ustaska” vlast “proterala”. 😂😂

BE
Beitsche1
19:18 01.01.2020.

Oces li nam ispricati kako ste raketirali Zadar i sta ste uradili u Skabrnji. Mozda koju rijec o obitelji pupovac

Avatar BosnaArgentina
BosnaArgentina
19:35 01.01.2020.

Sjećanja osamnaestomjesečne bebe su inače presudna u različiim historiografijama diljem svijeta. Nadamo se da će pravovjerni zagrebački VL najznačajnije dijelove knjige donijeti u obliku feljtona e da bi zadovoljio znatiželju svog vjernog čitateljstva i ispunio očekivanja svog većinskog vlasnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije