Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veselin Vuković

Na SP-u je mnogo sjajnih igrača i samo jedan majstor - Balić

'16.01.2011., Malmo, Svedska - Svjetsko prvenstvo u rukometu, trening Srbske reprezentacije u dvorani Malmo Arena.Veselin Vukovic trener. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
19.01.2011.
u 10:06

- Moji igrači ne igraju dobro u obrani, nedostaje im discipline, Vujin se ponaša kao klupska zvijezda...

Nakon Veselina Vujovića, drugi igrač čuvene Metaloplastike, koja je osamdesetih bila dvaput prvak Europe, sjeo je na klupu Srbije - Veselin Vuković. Vuk je u toj sjajnoj momčadi igrao na mjestu kružnog napadača. Iz te generacije još su Mirko Bašić, Slobodan Kuzmanovski, Jasmin Mrkonja, Mile Isaković, Zlatko Portner... Svi su oni danas treneri.

S Bašićem se stalno čujem

– S Mirkom se stalno čujem, kao da se nikad nismo prestali družiti. Vidimo se i dva-tri puta godišnje – rekao je Vuković.

Može li Srbija pobijediti Hrvatsku?  

– Može, ali jako teško. Hrvatska ima odličnu reprezentaciju. Balić je trenutačno jedini pravi majstor rukometa. Na prvenstvu ima puno kvalitetnih igrača, ali samo je jedan majstor, Balić. Nisam gledao sve utakmice hrvatske reprezentacije, ali su mi ljudi rekli da Ivano igra kao u najboljim danima, da je u životnoj formi – kaže Vuković.

Srbija nema svog Balića?  

Igrači me razočarali

– To nam je najveći problem. Nemamo organizatora igre, vođu, nemamo igrača s autoritetom. Na mjestu organizatora igraju igrači koji su ponajprije šuteri. Jednostavno nemamo igrača koji je toliko lucidan kao Ivano – rekao je Vuković.

Hrvatska obrana djeluje malo bolje od obrane vaše reprezentacije.  

– To je točno. Pa mi u reprezentaciji nemamo niti jednog igrača koji je specijalist za obranu! Svi oni u svojim klubovima igraju više u napadu. Jedini u obrani igra Vučković, a njega zamalo nisam zvao. Naime, kada sam ga prvi put zvao, negdje u studenome, njegov klub Melsungen nanizao je 12 uzastopnih poraza. Rekao sam mu: "Kako da te zovem za igru u obrani kada je tvoj klub posljednji na ljestvici!". Na kraju su se on i njegovi suigrači poboljšali pa sam ga ipak pozvao – istaknuo je Vuković.

Ipak, Srbija ima odlične igrače, poput Ilića, Vujina, Rnića...  

– Svi su oni sjajni, ali samo u svojim klubovima. Kada dođu u reprezentaciju, tako se ne ponašaju. Primjerice, Vujin se ponaša i igra kao klupska zvijezda. Šutira nekontrolirano. U moje vrijeme, Kuzmanovskom takvo što ne bi palo na pamet. Mi smo bili disciplinirani. Moram reći da sam neugodno iznenađen i ponašanjem nekih igrača prema meni. Neću ih imenovati, ali takve stvari kod mene neće proći – rekao je Vuković.

Jeste li razočarani suđenjem u susretu protiv Danaca?  

– Jesam, no nadam se da će u utakmici s Hrvatskom suđenje biti bolje.

Komentara 5

OB
-obrisani-
12:47 19.01.2011.

Nek pobjedi bolji....... Ako nam obrana od pocetka bude stojala kako reba i kako znaju,Hrvatska pobjedjuje.... Sretno decki... !

LA
Lass
13:24 19.01.2011.

pa obrana se pokazala najmanjim problemom.

DF
dinamo ffm
14:08 19.01.2011.

ima jedna dobra za navijace sutra : nemoze nam niko nista jaci smo od srbije mogu samo da nam puse oni sto nas ne vole.MI HRVATI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije