Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvoboj s Austrijom

Hrvatska nastavila pobjednički niz, nismo imali milosti ni prema domaćinu!

Zlatko Horvat
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/9
16.01.2020.
u 19:46

Nakon dana odmora slijedi ključni susret drugog kruga protiv Njemačke. Pobjeda nam otvara vrata polufinala, tamo gdje nismo bili od 2017. godine kada smo na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj bili četvrti

Rukometaši Hrvatske ostvarili su u četvrtu uzastopnu pobjedu na Europskome prvenstvu. U prvoj utakmici drugoga kruga naši rukometaši pobijedili su domaćina, Austriju sa 27:23 (13:8) i povećali broj bodova na četiri.

Nakon dana odmora slijedi ključni susret drugog kruga protiv Njemačke. Pobjeda nam otvara vrata polufinala, tamo gdje nismo bili od 2017. godine kada smo na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj bili četvrti.

Hrvatska je osim na parketu imala i prevlast na tribinama. Možda malo čudno jer se ipak igra u Beču, u gradu domaćinu Europskog prvenstva. No, rukomet u Austriji nije toliko popularan kao u Hrvatskoj. 

Teško je u velikoj dvorani bilo procijeniti koliko je bilo hrvatskih navijača, no brojka se sigurno kreću negdje oko 5000 naših fanova. Cijela jedna tribina bila je u crveno-bijelim bojama. No, i na ostalim dijelovima tribine bilo je naših navijača. Domaći navijači imali su potporu bubnjeva ali ih je bilo daleko, daleko manje u odnosu na naše navijače.

U prvih desetak minuta Hrvatska je povela sa 3:1, a onda smo nanizali nekoliko pogrešaka, promašenih zicera, pa je domaćin postigao tri pogotka u nizu za svoje jedino vodstvo na utakmici (4:3).

Od tog trenutka hrvatska 5-1 obrana s Duvnjakom kao prednjim počela je igrati tako dobro da Austrijanci jednostavno nisu imali baš nikakvo rješenje kako doći do Šegine mreže. Doduše, nekoliko domaćih udaraca završilo je na vratnici, ali koga briga.

Promašaj je promašaj. Nismo se pošteni ni oznojili, a na semaforu je bilo ogromnih pet razlike (10:5). Do kraja poluvremena primili smo još samo tri pogotka, ukupno osam. To dovoljno govori kakvu je dobru obranu igrala Hrvatska.

 Ako bi nekoga trebali izdvojiti od naših u prvom poluvremenu onda je to svakako Luka Cindrić. On je jednostavno bio prebrz za austrijsku obranu.

Pokušao je Aleš Pajović, izbornik Slovenije, prvo obranom 5-1, a potom 6-0, no nije pomoglo. Austrijski san, nakon tri pobjede u skupini, preostao je jučer. Hrvatska je bila prejak i prevelik zalogaj.

U drugom poluvremenu uglanvom smo održavali razliku i ni u jednom trenutku nismo dozvolili domaćinu da se rezultatski približi. Možda bi pbojeda bila i s većom razlikom da se na kraju nismo malo opustili, obrana više nije bila toliko koncentrirana kao veći dio utakmice.

Austrija je sedam minuta prije kraja imala napad za minus tri. Nisu zabili. Šipić na drugoj strani je i to je bio znak da je sve gotovo. Prije deset godina na Europskom prvenstvu pobijedili su Austriju u Beču sa 26:23, sada smo pobijedili s pogotkom više.

U prvoj utakmici naše skupine Španjolska je bez većih poteškoća svladala Češku (31:25). Sve je bilo jasno već nakon prvog poluvremena kada je Španjolska na odmor otišla s plus pet pogodaka. Najefikasniji kod Španjolaca bio je Alex Dušebajev s pet pogodaka, dok je kod Čeha najefikasniji bio Ondrej Zdrahala s osam.

>>> Pogledajte kako su se naši navijači zagrijavali uoči utakmice protiv Austrije

Komentara 18

DU
Deleted user
19:47 16.01.2020.

Bravo svima, ali Duvnjaku poseban bravo! Njegovo zalaganje, govor tijela, motiviranje suigrača...svaka čast!

FR
franjo2
19:45 16.01.2020.

Ha ha ka sada pizde srbi iz SDPa ha ha ovo je neopisivo.

VO
Volimrukomet
19:20 16.01.2020.

Neopisivo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije