Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispravna odluka

FIFA otkrila koliko je VAR utjecao na ispravne odluke

Pierluigi Collina
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
29.06.2018.
u 19:26

Nakon 48 odigranih utakmica nismo imali niti jedan skandal, a to je vrlo važno - kazao je Fifin direktor za suđenje Busacca

Čelni ljudi Međunarodnog nogometnog saveza zaduženi za suđenje Massimo Busacca i Pierluigi Collina u petak su izjavili kako su sretni jer je natjecanje po skupinama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji proteklo bez skandala vezanih za suđenje, a kako je primjena VAR-a pomogla da se u 99.3 posto slučajeva donese ispravna odluka.

- Nakon 48 odigranih utakmica nismo imali niti jedan skandal, a to je vrlo važno - kazao je Fifin direktor za suđenje Busacca.

>> Pogledajte Večernji pressing s Marijem Stanićem

- Suci su u 95 posto situacija donijeli ispravnu odluku na terenu, a primjenom VAR-a taj je postotak porastao na 99.3 posto. Jasno je da bismo željeli da je taj postotak 100, no i 99.3 je vrlo, vrlo blizu savršenstvu. No, niti VAR ne znači savršenstvo jer još uvijek postoji mogućnost za pogrešku ili pogrešno tumačenje - rekao je predsjednik Fifine sudačke komisije Collina.

Collina je naglasio kako je 335 sudačkih odluka bilo pregledavano te kako je VAR korišten u 17 slučajeva - 14 puta na samom terenu, a tri puta od strane VAR asistenata. Prosječno vrijeme za donošenje odluke korištenjem VAR-a bilo je 80 sekundi.

Pierluigi Collina
1/8

Komentara 13

Avatar Django
Django
21:30 29.06.2018.

FIFA i uz primjenu VAR-a mučki ostavlja mogućnost manipulacije u sudačkim rukama, jer suci, svejedno jesu li na terenu ili pred ekranima, jedini odlučuju hoće li se tehnologija primijeniti. Zašto ne mogu, kao u tenisu, oštećeni ili oni koji se tako osjećaju, zahtijevati provjeru na VAR-u? Dok toga ne bude, neće biti ni pravde a to će se vrlo brzo pokazati. Već u nokaut fazi ovog prvenstva.

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
21:51 29.06.2018.

Udaranje Ronalda laktom Iranca i samo žuti?! Dva Švicarca na Srbinu i nije penal?! Odgurivanje Brazilca sa leđa i priznat gol Švicarcima?! Nedosuđen penal Švedima protiv Njemačke?! A da, ovo je u onih 0,7 % 👊 I zašto i mi to zovemo VAR kad bi po naški bilo VAS (video asistencija sucu)

DH
dalibor.hren
07:09 30.06.2018.

Prema pogledu, Colina je u bliskom srodstvu s Jurčićem! Što se VARA tiće, to je tehnologija koja pomaže "velikima"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije