Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODNI KONGOANAC

Konačno velika prilika: Hrgovića detalji dijele od borbe protiv bolje rangiranog boksača!

Martin Bakole Ilunga
https://twitter.com/martinbakole17
21.01.2021.
u 14:29

Kongoanac (27) je godinu dana mlađi od hrvatskog olimpijskog medaljaša, do sada je u profesionalnoj karijeri upisao 16 pobjeda i jedan poraz, a 12 puta slavio je prekidom

Tim Filipa Hrgovića privodi kraju pregovore, njegov će sljedeći suparnik po svemu sudeći biti Martin Bakole Ilunga. Prenio je to upravo Dan Rafale, jedan od svjetskih boksačkih medijskih autoriteta, te dodao da se dogovaraju još samo sitni detalji, između ostalog, hoće li borba biti održana 17. ili 24. travnja

Trebao bi to biti prvi Hrgovićev meč protiv bolje rangiranog boksača. Kongoanac (27) je godinu dana mlađi od hrvatskog olimpijskog medaljaša, do sada je u profesionalnoj karijeri upisao 16 pobjeda i jedan poraz, a 12 puta slavio je prekidom.

Zadnji meč odradio je 12. prosinca prošle godine, kada je svladao Sergeja Kuzmina. Na BoxRecovoj ljestvici trenutačno je 18. teškaš svijeta, a nakon tog meča odlučio je prozvati jedinog boksača koji ga je savladao, Michaela Huntera.

No, čini se kako Matchroom Boxing ima druge planove, prenosi portal Fightsite.

Eddie Hearn ovaj meč je već nekoliko puta pokušavao organizirati, čak se već jednom govorilo da bi posao mogao biti zgotovljen, no oba boksača su na kraju otišli u drugim smjerovima.

No, kako je Hrgoviću na ugovoru s Matchroomom preostala tek jedna borba, nikoga ne treba čuditi što je vlasnik Matchrooma i dalje sklon ideji testirati boksače u međusobnom ogledu, nakon čega bi mogao dobiti bolju sliku o tome kojem od njih dvojice treba slijediti nešto više, kao i o tome koji je zaslužio bolji ugovor.

Bakole i Hrgović do sada su imali jednog istog protivnika. Riječ je o Kevinu Johnsonu, kojeg je Hrgović, u prosincu 2018. godine, u Ciboni savladao sudačkom odlukom nakon osam rundi. 

Bakole se protiv njega borio deset mjeseci kasnije te ga je savladao prekidom u petoj rundi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije