Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fantastično ozračje

Na Maksimiru pustoš, uz 'novi' Dinamo 3000 ljudi

Futsal Dinamo
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
08.09.2014.
u 08:15

Još su jednom navijači koji ne podržavaju Mamića podigli glas.

Dok na Maksimiru i dalje vlada pustoš (Dinamo u HNL-u prosječno prati mizernih 1857 gledatelja), njegovi su navijači u velikom broju stigli na predstavljanje malonogometnog kluba Futsal Dinamo. Na Šalati je bilo oko 3000 navijača.

– Dok smo planirali ovaj događaj, mislili smo da bi izvrsno bilo kad bi se pojavilo i tisuću ljudi – kazao je zadovoljni Juraj Fabijanić, v. d. predsjednika kluba.

Revoltirani navijači, koje klub ignorira, odlučili su masovnim učlanjivanjem u ovaj malonogometni klub pokazati javnosti kako njihov željeni članski ustroj po načelu "jedan član – jedan glas" može uspješno funkcionirati.

S tim je ciljem i došlo do ponovnog oživljavanja kluba koji je osnovan još prije dvije godine.

– Imamo tri cilja: predstaviti članski model upravljanja, afirmirati futsal kao sport te pokazati da navijači, premda temperamentni, nisu divljaci. Nadam se da će se nekim ljudima konačno otvoriti oči i da će shvatiti kako bez navijača nijedan klub ne može funkcionirati – rekao je Fabijanić.

Na samom su predstavljanju članovi Futsal Dinama igrali s ekipom All Stars Dinamo, koju su predvodili Dario Šimić, Igor Bišćan, Silvio Marić i Tomo Šokota. Utakmica je završila miroljubivim remijem 4:4.

– Dali smo podršku ovom projektu jer smatramo da je ovo jedan pozitivan sportski događaj. Uostalom, slika punih tribina govori više od izjava. Žao mi je što mlađi naraštaji nisu imali prilike iskusiti ovakvu atmosferu – kazao je Šimić.Prije glavnog događaja navijačima su se predstavili i neki novi klinci. Mlađi pioniri Maksimira i Kustošije koji su simbolički predstavljali istok i zapad voljenog grada.

– Bilo bi super kad bi nas i inače tako pratili navijanjem – kazali su oduševljeni klinci iz Maksimira koji je i slavio u susretu rezultatom 8:4. Klub je predstavljen Zagrepčanima na datum koji nije izabran slučajno. Dana 6. rujna 1967. Dinamo je ostvario svoj najveći uspjeh – osvojio Kup velesajamskih gradova.

Futsal Dinamo natjecat će se u drugoj malonogometnoj ligi, a zasad još nije izvjesno gdje će igrati svoje utakmice. Nadamo se nastupima u legendarnoj drugoj dvorani Doma sportova – rekao je Fabijanić.

>> Šalata se tresla od gromoglasnog navijanja više od pet tisuća navijača

Ključne riječi

Komentara 77

LU
luanti
08:49 08.09.2014.

bilo je 5000 jučer danas 3000 napišite koliko će biti kad budu igrali utakmicu za mjesec dana i da li će se takmičiti više od godinu dana

ZI
Zir
09:06 08.09.2014.

Odlicno, samo neka ih Lovro prati u stopu i neka nas izvjestava o 3,5,10,100 tisuca clanova ili navijaca!! nadam se da je sada sve rijeseno, da divljaci vise nece na maksimirski stadion??

PN
premda_nije
10:10 08.09.2014.

Nadam se da će se kvalificirati dogodine u Ligu prvaka ili barem Europa ligu, djeluju jako opasno. Nisu oni u rangu jednog Dinama iz kojeg su za utakmicu s Ciprom u hrvatskoj nacionalnoj vrsti igrali tek Lovren, Ćorluka, Vida, Jedvaj, Modrić, Kovačić, Halilović, Brozović, Kramarić, Pjaca, Čop, Mandžukić i Olić... To su ipak Boysi, divljaci s Arielom u svojoj pameti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije