Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EP

Na Gruziju s tri napadača! Igraju i Dudu i Jelavić i Petrić

Bilić reprezentacija (1)
Igor Kralj/Pixsell
23.03.2011.
u 09:50

- Za dvoboj u Gruziji bih u vrh napada stavio Kalinića jer je brži, lakši, a i postiže pogotke. Da igramo pred svojom publikom, odlučio bih se za Jelavića jer bolje igra protiv bunkera, smatra Mlinarić

Koliko je odlična forma napadača koje je Slaven Bilić pozvao za utakmice s Gruzijom i Francuskom zapravo donijela brige?

Modrić i Rakitić u vezi

– Naravno da dobra forma utječe na moje mišljenje, no ponavljam, uvijek imam ideju, a odgovor tko će igrati pokazat će mi i ova četiri treninga koja ću održati u Čatežu – objasnio je izbornik Slaven Bilić.

Bilić ima jednu dvojbu u posljednjoj liniji, a ona je hoće li igrati iskusni Šimunić ili Lovren. A u vezi i napadu za šest pozicija konkurirat će osam nogometaša. Hrvatska igra sa zadnja dva vezna već dugo, a na toj se poziciji rotiraju Modrić, Rakitić i Vukojević.

– Po filozofiji sam sklon ofenzivi, pa bih na toj poziciji imao dva kreatora igre, Modrića i Rakitića. Obojica su jako odgovorna, dakle mogu igrati defenzivno, a igra s njima je ipak bolja no s Vukojevićem – rekao je nekoć slavni Dinamov vezni nogometaš Marko Mlinarić koji danas radi u Dinamovoj omladinskoj školi.

A kako biste postavili igru trojice nogometaša koji su u tom slučaju ispred Modrića i Rakitića?

– Pa, možda bih igrao u rasporedu 4-4-2, tada bi u vezi bili Rakitić, Modrić, Vukojević i Kranjčar, a u napadu Dudu i Petrić. Ali u rasporedu 4-2-3-1, igrao bih s Kranjčarom na lijevoj strani, Eduardo bi bio iza napadača, a desno bi igrao Petrić koji je sklon suradnji, a koji se lako može pomaknuti i postati i drugi napadač – priča Mlinarić.

Jelavić killer

Slaven Bilić dvoji da li da utakmicu počne s Nikolom Kalinićem koji je postigao dva gola Česima u Puli ili Nikicu Jelavića koji je u nedjelju odlučio pobjednika Old Firma.

– Jelavić zaslužuje apsolutno svaku pažnju. Ali s obzirom na to da smo u gostima i da mislim da Gruzija neće igrati bunker, utakmicu bih započeo s Kalinićem.

Zašto?

– Zbog toga što je lagan, brži od Jelavića. Da igramo kod kuće, u tom bih slučaju bio za to da igra Jelavić, koji je više killer od Kalinića – govori Mlinarić.

Mlinarićevoj ideji da igraju Rakitić i Modrić zajedno u paru jedina smetnja bi mogla biti neravan teren kakav se očekuje u Tbilisiju. No, taj je dvojac u svakom slučaju pokazao da bez problema može igrati zajedno. I to je možda i bitnije od toga tko će igrati u samoj špici.

– Važno mi je da na terenu budu Kranjčar, Modrić, Rakitić i Eduardo. To je kvartet koji uglavnom slama sve suparnike. A od napadača, ako mene pitate, uz Eduarda koji će igrati u vezi, najviše mi se dopada Mladen Petrić. Taj ima klasu – zaključio je Marko Mlinarić.

Komentara 4

LA
las35vegas
14:21 23.03.2011.

ode gavranovic svicarcima, hns dugo je spavao i zaspao, na koncu petric je opomena svakome, da mora prije razmislit a ne slusat \"srce\", ili kako je jednom rekao \"prevarise me\", izgleda da su bilicu vazniji i draziji oni koji igraju u hrvatskoj seoskoj ligi nego gavranocic iz salkea

TO
Tot
14:32 23.03.2011.

tko brani subašić ili pletikosa......

JO
jozinho
14:53 23.03.2011.

ja mislim runje??? ma razbit cemo gruziju, 70% nasih igraca je u topformi i igraju u klubovima vazne uloge, kada smo toga imali zadnji put?? Gruzija 0:2 Hrvatska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije