Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Djevojka iz Dubrave

Na grudima nosi Dinamov grb, a u srcu Hajduk: Zezaju me, ali navikla sam

Anamarija Kezerić
Foto: OK Dinamo
13.11.2018.
u 20:14

– Kod nas doma svi navijaju za Dinamo osim mame i mene. Moji su porijeklom iz Like, rodila sam se u Zagrebu, živim u Dubravi i valjda sam jedina u kvartu koja navija za nogometaše Hajduka – kaže Anamarija.

Anamarija Kezerić (21) četiri je godine kapetanica odbojkašica Dinama. Ništa neobično da istovremeno ne navija za Hajduk. Nije li malo čudno da nosi grb jednog kluba, a navija za njemu mrskog? Za Anamariju to nije nikakav problem.

– Kod nas doma svi navijaju za Dinamo osim mame i mene. Moji su porijeklom iz Like, rodila sam se u Zagrebu, živim u Dubravi i valjda sam jedina u kvartu koja navija za nogometaše Hajduka – kaže Anamarija.

Sviđa mi se Livaković

Kako ove sezone Hajduku baš ne ide, vjerojatno vas kod kuće, ali i u klubu malo više zezaju?

– Nema veze, navikla sam. Ne ljutim se. Svi se pitaju kako to da navijam za Hajduk. Mislim da je tu bio veliki mamin utjecaj i ništa drugo. Nije da mrzim nogometaše Dinama. Dapače, ove sezone čak sam bila uživo na tri utakmice, dvije domaćeg prvenstva i jednu europsku. I ići ću opet. Nemam problem s tim. Evo, uskoro ćemo imati fotosession s nogometašima Dinama, a moto je “S Dinamom u proljeće”. Svaka igračica fotografirat će se s jednim nogometašem. Nadam se da će meni zapasti nekakav visoki igrač s obzirom na mojih 1,83 metra. Osobno, voljela bih kada bi se slikala s Dominikom Livakovićem. On mi je baš simpatičan, a i super brani – istaknula je Anamarija.

Prije odbojke bavila se akrobatskim rock’n’rollom.

– Bila sam članica kluba Buba i plesala sam u formaciji koja se zove Bubamara. Osvojili smo sva moguća prva mjesta u Hrvatskoj, a i imali smo i nekoliko dobrih međunarodnih uspjeha. Onda sam se malo zasitila plesa, malo mi je počela smetati visina pa me je krizmana kuma nagovorila da počnem trenirati odbojku i tako sam se upisala u klub Fortis gdje je ona bila trenerica. No, da ne bude sukob interesa, dodijelila me drugom treneru. U Fortisu sam se kratko zadržala kada me nazvao Nino Matjačić koji mi je bio trener u gradskoj reprezentaciji. Rekao je da osniva novi klub i da me želi na mjestu srednjaka. Tako sam došla i od prvog sam dana kapetanica – rekla je.

U tri godine klub je iz treće lige došao do prve i tu se ne želi zaustaviti.

– Cilj nam je već ove sezone ući u Superligu. Ako ne izravno, onda barem kroz kvalifikacije. Prva dva kluba idu izravno, a to su po meni Osijek i Zadar, ali treći možemo biti, pogotovo ako u derbiju u subotu pobijedimo Novu Gradišku koja je trenutačno mjesto ispred nas na tablici. U međuvremenu smo nakon dva uzastopna poraza promijenili trenera. Tako će nas u subotu umjesto Nenada Komadine voditi Nino Matjačić, dok ne nađemo drugog trenera.

Osim što igra odbojku, Anamarija je zaposlena u klubu kao trenerica mlađih dobnih skupina.

– Za sebe mogu reći da sam jako stroga trenerica. Red se mora znati – istaknula je.

U odbojci radi i treći posao – položila je za sutkinju.

– Za sada imam ispit samo za linijsku sutkinju i već sam odradila neke utakmice u Superligi. Uskoro polažem ispit za glavnog suca na utakmici. Jasno, neću moći igrati i suditi u istoj ligi – naglasila je.

Dok kažeš “keks”, ode dan

Povrh svega je i uspješna studentica treće godine na Kineziološkom fakultetu.

– Sljedeće ću godine izabrati smjer. To će biti ili odbojka ili kineziterapija. Već sada mogu bez problema obavljati poslove fizioterapeuta pa u klubu često znam obavljati i taj dio posla. Fakultet nije nimalo lagan, pogotovo mi nisu laki neki predmeti poput sportske gimnastike jer zbog svoje visine teže mogu raditi neke osnovne elemente za koje se dobiva završna ocjena u indeksu – rekla je Anamarija.

Pa kako sve to stigne?

– Sve je stvar dobrog rasporeda. Rano ustanem, odlazim na fakultet, poslije fakulteta treniram klinke, pa odradim svoj trening i, dok si rekao “keks”, prođe cijeli dan. Dobro, ima tu poneka stanka koju koristim za odlazak na kave s prijateljicama.

A dečko?

Nemam ga. Ne znam tko bi mogao pratiti moj ritam. Već vidim kako bi to izgledalo. Dečko bi pitao kad se vidimo, a ja bih odgovarala: “Ne znam, čekaj da vidim raspored do kraja tjedna.” Čak nisam slobodna ni vikendima jer ili igram, ili sudim ili vodim klinke – napomenula je kapetanica Dinama.

Ima dva brata koja su također u sportu.

– Jedan je igrao nogomet, ali trenutačno ne igra nigdje, a drugi igra rukomet za Zaprešić i trener je mlađih dobnih skupina u Dubravi – zaključila je Anamarija. 

Komentara 3

ZH
Zlatousti Hrvat
21:08 13.11.2018.

Međutim da na prsima nosi grb Slaven Belupa, a u srcu joj je Inter iz Zaprešića - ovo ne bi bila vijest za Večernji List.

ST
stjepankovacic101
22:58 13.11.2018.

Jebo bas Jokic cetnik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije