Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIERSHIP

Myhill zaustavio Tottenham, poraz Cityja

Niko Kranjčar
AFP
Autori: Totalsport, M.M./VLM
16.01.2010.
u 18:27

Nije bila sretna 500. premierligaška utakmica treneru Tottenhamovih nogometaša Harryju Redknappu. Njegovi puleni na White Hart Laneu nisu uspjeli pobijedili pretposljednji Hull City (0-0).

U subotnjem dvoboju 22. kola Premiershipa Tottenham i Hull odigrali su bez golova. Domaći jesu dominirali, gostujući je vratar Boaz Myhill obranio nekoliko teških udaraca, no i gosti su opasno prijetili iz kontranapada. Statistika svejedno kaže da su prema Myhillu Londončani uputili 30 udaraca, od čega 11 u okvir gola, dok su gosti pucali devet puta, ali nijednom u okvir. Tottenham je loptu u posjedu imao 63% vremena.

Prvi put od prve do zadnje minute jednu su utakmicu za Tottenham odigrala sva trojica Hrvata: Vedran Ćorluka, Luka Modrić i Niko Kranjčar. Najbliže je pogotku bio Modrić nakon lijepog udarca vanjskim dijelom stopala u 54. minuti. Myhill je jedva obranio.

Vodeći Chelsea pokazao se najuverljivijim ove sezone baš sada kad u kadru nema veliki dio igrača (Drogba, Kalou, Essien, Mikel) koji su otišli na Kup nacija. Na Stamford Bridgeu teško je stradao Sunderland izgubivši 7-2. Darren Bent drugi je gol za goste zabio u sudačkoj nadoknadi.

Ove su godine 5-0 igrači Carla Ancelottija 24. listopada pobijedili Blackburn, također u Londonu. Najuvjerljivija je ovo pobjeda Chelseaja od trijumfa nad Manchester Cityjem u Londonu 27. listopada 2007. godine, kada je sastav Josea Mourinha pred dvojom publikom slavio 6-0.

Po dva su gola Sunderlandu zabili Frank Lampard i Nicolas Anelka. Lampard je došao do brojke osam, a Anelka do sedmoga ovosezonskog prvenstvenog gola.

Vodstvo na ljestvici najboljih strijelaca ponovno je preuzeo Wayne Rooney, koji je zabio drugi gol u domaćoj pobjedi Manchester Uniteda nad Burnleyjem 3-0. Asistirao je prije toga za prvi gol Dimitru Berbatovu u 64. minuti, da bi u 69. zabio svoj 15. ovosezonski pogodak.

U posljednjoj subotnjoj utakmici Everton je prekinuo uspješan niz Roberta Mancinija na klupi Manchester Cityja. Pogocima Pienaara u 36. minuti i Louisa Sahe u 45. minuti slavili su 2:0.

Ancelotti: Bila je ovo vjerojatno naša najbolja utakmica sezone   
"Pomeo" je Chelsea na Stamford Bridgeu sastav Sunderlanda 7-2 u subotnjem dvoboju 22. kola engleskoga nogometnog prvenstva...

- Vjerojatno smo danas odigrali našu najbolju utakmicu ove sezone - izjavio je talijanski trener londonske momčadi Carlo Ancelotti dodavši:

- Na ovaj bismo način trebali nastaviti igrati sve do kraja sezone.

Chelsea, vodeća momčad Premiershipa s bodom prednosti (48-47), ali i utakmicom manje u odnosu na Manchester United, uvjerljivo je slavio bez svog afričkog kvarteta na Kupu nacija: Bjelokošćana Drogbe i Kaloua, Ganca Essiena i Nigerijca Mikela.

Premiership, 22. kolo:

Tottenham – Hull City 0-0

Chelsea – Sunderland 7-2 (Anelka 8, 65, Malouda 17, A. Cole 22, Lampard 34, 90, Ballack 52 / Zenden 56, Bent 90)

Wolverhampton – Wigan Athletic 0-2 (McCarthy 60, N'Zogbia 73)

Manchester United – Burnley 3-0 (Berbatov 64, Rooney 69, Diouf 90)

Stoke City – Liverpool 1-1 (Huth 90 / Kyrgiakos 57)

Everton - Manchester City (Pienaar 36, Saha 45)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije