Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZITIVAN NA DOPING

Mutu suspendiran na devet mjeseci!

Adrian Mutu
AFP
19.04.2010.
u 15:09

Talijanski antidopinški tribunal (TNA) izrekao je Adrianu Mutuu (31), rumunjskom nogometašu Fiorentine, devetomjesečnu suspenziju zbog pada na dopinškom testu u siječnju.

Izvještavaju o tome talijanske medijske kuće, poput Sky Sport Italije i Gazzette dello Sport.

Nakon dugotrajnog zasjedanja antidopinški su suci odlučili da će devetomjesečna suspenzija biti dovoljna kazna za problematičnog Rumunja, koji je 2004. godine dobio otkaz u Chelseaju jer je bio pozitivan na kokain.

U siječnju se u dva navrata (nakon prvenstvenog dvoboja s Barijem i kup-sraza s Lazijem) pokazao pozitivnim na sibutramin, zabranjenu kemijsku supstanciju koja se koristi za mršavljenje.

Tužiteljstvo je od TNA tražilo jednogodišnju suspenziju, dok su Rumunjevi branitelji nastojali argumentirati da bi četveromjesečna kazna bila i više nego primjerena.

Dva je mjeseca zbog trenutačne suspenzije napadač Fiorentine već odradio, tako da će se na travnjake moći vratiti već u ranoj fazi sljedeće sezone, točnije 29. listopada.

Presuda TNA, pretpostavljaju talijanski mediji, pridonijet će Mutuovu zadržavanju u Firenci. Ugovor s toskanskim klubom zasad ima do ljeta 2012. godine.


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije