Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita – Panathinaikos

Musu i Arapovića gledat će danas 20 NBA skauta

Džanan Musa
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/5
04.02.2016.
u 13:20

Uoči dvoboja s Raduljicom, Bilan je u posljednjih 20 utakmica čak 19 puta bio dvoznamenkast.

Baš kada je stigla na euroligaško raskrižje, u fazu natjecanja u kojoj joj slijede prijelomne bitke u borbi za četvrtfinale, Cedevita (2-3) je ostala bez vrlo važnih igrača. U večerašnjem zagrebačkom dvoboju s Panathinaikosom (19 sati), na parketu neće biti ni jednog Luke, ni Žorića ni Babića, a možda ni drugog razigravača Gordića, na što se požalio i trener Mršić.

– Na Žorića i Babića ne mogu računati, a Gordić je dva dana imao temperaturu 39 stupnjeva, pa je na antibioticima i pitanje je u kakvom će stanju biti ako se i vrati. Najviše će nedostajati Babić jer on je naš prvi obrambeni skakač, drugi asistent, ali i igrač s najvećom minutažom. Zbog toga ćemo morati na vanjskim pozicijama pokušati i s Walkerom.

Raduljica testira Bilana

A sve to pak znači puno veću minutažu za 16-godišnjeg Džanana Musu. A najviše zbog njega, ali i zbog Arapovića, na tribinama će biti 20-ak NBA skauta, a njih je bilo i u Srijemskoj Mitrovici, gdje je nadareni mladac zabio 14 koševa.

– Ne vjerujem da će to utjecati na Musu jer on za svaku utakmicu ima ekstramotivaciju, baš kao i za svaki trening. To je mladi igrač koji nema problema s tremom.

Pod nekom vrstom radara bit će i centar Miro Bilan jer se košarkaški poklonici žele osvjedočiti koliko Cedevitin kapetan može u izravnom dvoboju s prvim centrom srpske reprezentacije Miroslavom Raduljicom. A to je dvoboj koji će zanimati sve one koji se vide u stolcu budućeg hrvatskog izbornika.

– Bilan je pokazao što može protiv Dunstona i drugih vrhunskih centara, pa o njemu ne bih donosio mišljenje na osnovi jedne utakmice. Protiv slabijih centara mora dokazivati da je od njih bolji, a protiv ovakvih da i on pripada toj razini – ističe Mršić.

A on će pak biti motiviran da se strateški dokaže protiv srpskog izbornika Saše Đorđevića kojeg poznaje još iz igračkih dana.

– Dosta često smo igrali jedan protiv drugoga, ali do sada nikada kao treneri. Saša košarku poznaje iznimno dobro, bio je vrhunski igrač, a ima i karizmu. S autoritetom i dobrim osjećajem za igrače, vrhunski je podijelio uloge u reprezentaciji i napravio sjajan posao i osvojio svjetsko srebro.

Bjedov i dalje uz Đorđevića

Tako dobro kao s reprezentacijom Đorđeviću u klubu ipak ne ide, no Mršić i za to ima objašnjenje:

– Panathinaikos ima dosta novih igrača, a ima tu i drugih problema koji nemaju veze sa strukom.

A Đorđević je trenerom zelenih postao prošlo ljeto, a s njim u paketu došao je i jedan Zagrepčanin. Baš kao i na Eurobasketu u Francuskoj, Goran Bjedov pomoćnik mu je i u šesterostrukom europskom prvaku.

>>Cibona nakon drame u Le Havreu izborila nastup u TOP-u 16

Komentara 4

DU
Deleted user
14:00 04.02.2016.

Mali Arapović će vjerojatno biti bolji igrač od starog Franje...., siguran sam da će tu biti i NBA lige....i svega i svačega ali sam siguran da mali nikada, baš nikada neće imati čast kao stari igrati finale olimpijskih igrara protiv......drim,drim,drim tima i još im onako "bezobrazno" zakucati loptu. Sjećam se ko danas kako se Franjo nakon toga zakucavanja veselio ko malo dijete koje je dobilo bombon.....!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije