Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUNDESLIGA

Müller iz penala i Gnabryjev solo prodor za novu pobjedu Bayerna, slavila i Borussija

Werder - Bayern
NordPhoto/PIXSELL
31.10.2020.
u 18:29

Augsburg je kod kuće dobio posljednjeplasirani Mainz s 3-1, a vodeći pogodak za domaćine škaricama je postigao Švicarac Ruben Vargas u 40. minuti

U 6. kolu Bundeslige Bayern i Borussia Dortmund u subotu su upisali pobjede, te su privremeno izbili na vrh tablice, oba kluba imaju po 15 bodova. 

Bayern je u gostima kod Koelna slavio sa 2-1, a oba gola postigao je u prvom poluvremenu. Prvo je u 13. minuti pogodio Thomas Müller iz penala, a u sudačkoj nadoknadi prvog dijela (45+1) Serge Gnabry je nakon solo prodora sa desnog boka ušao u 16-erac i precizno pogodio za 2-0. Utješni pogodak za domaćine postigao je Dominick Drexler (82).

U gostima je slavila i Borussia Dortmund, koja je dobila Arminiju Bielefeld s 2-0, a oba gola glavom je zabio stoper Mats Hummels. Prvog u 53. minuti nakon kornera kojeg je izveo Jadon Sancho, a u drugog 72. nakon centaršuta Marca Reusa. Ovo je prvi puta nakon 2010. da je Hummels zabio dva gola u u jednoj utakmici Bundeslige.

 Augsburg je kod kuće dobio posljednjeplasirani Mainz s 3-1, a vodeći pogodak za domaćine škaricama je postigao Švicarac Ruben Vargas u 40. minuti. Mainz je izjednačio preko Karima Onisiwe (64), ali u zadnjih deset minuta André Hahn sa dva gola (80, 90+1) donosi pobjedu Augsburgu. 

 Dan ranije nogometaši Schalkea i Stuttgarta odigrali su 1-1, a bila je to 22. uzastopna utakmica bez pobjede za Schalke u domaćem ligaškom natjecanju.

 U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 6. kola Bundeslige Borussia Moenchengladbach je kod kuće dobila Leipzig s 1-0 pogotkom Hannesa Wolfa u 60. minuti. Bivši Dinamovac Dani Olmo igrao je do 66. minute za Leipzig, čiji je poraz omogućio Bayernu i Borussiji Dortmund da izbiju na vrh tablice.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije