Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKA Velimir Mudri imao je važnu ulogu u pobjedi u Vrbovcu

Mudri: Možemo do kraja bez poraza

09.12.2008.
u 16:30

Prvenstveni lider u A-2 košarkaškoj ligi - Sjever Čakovec uspješno je prošao vjerojatno najteže iskušenje u ovoj sezoni, gostovanje kod Petra Zrinskog u Vrbovcu. Tamo je zabilježio devetu uzastopnu pobjedu svladavši domaćina 90:78. S ovom pobjedom prvenstvo je vjerojatno odlučeno, međutim, igrači Čakovca žele prvenstvo završiti bez greške.

Kvaliteta ekipe
Barem takvog je razmišljanja razigravač Velimir Mudri.

- Mislim da možemo završiti s omjerom 22:0. Bez obzira što je još daleko kraj prvenstva, uvjeren sam u našu kvalitetu i kemiju koja je stvorena u ekipi koja može ovogodišnje prvenstvo okončati bez poraza - rekao je Mudri. Iako vrbovečki sastav ima kvalitetu, pokazalo se da ne može parirati očito najboljem sastavu lige.

- Naravno da smo se pripremili za ovu vrlo važnu utakmicu. Znali smo otprilike što nas čeka, postavili se kvalitetno od samog početka, jer smo utakmicu izvrsno otvorili, otišli brzo na +16. Malo su nas iznenadili obranom u trećoj četvrtini, nismo se snašli, uspjeli su nam se približiti, ali u posljednjih deset minuta sve je sjelo na svoje mjesto i kontrolirali smo utakmicu do kraja za našu uvjerljivu pobjedu - kaže Mudri.

Do kraja prve prvenstvene dionice preostala su dva susreta, a kao i prošle sezone, Čakovčane opet muče ozljede. Iz stroja su ispali Nikola Novak i Saša Horvat.

Maksimalan učinak
- Mislim da još uvijek imamo dovoljno kvalitetnu igračku širinu kako bi prvenstvo priveli kraju prema cilju, a to je maksimalan učinak. Naravno, nakon utakmice s ekipom Ivančice za kraj prvog dijela prvenstva slijedi tradicionalni gradski i međimurski derbi protiv Međimurja u koji moramo također ući koncetrirano i maksimalno kvalitetno, kako ne bi dopustili nikakvo iznenađenje - zaključio je čakovečki razigravač, koji je imao uspješni učinak i važnu rolu i u pobjedi nad Petrom Zrinski.

Nakon trijumfa u Vrbovcu, Čakovec je i dalje jedina ekipa bez poraza u ligi, dok se vrlo dobro drže Međimurje i Podravac koji imaju omjer pobjeda i poraza 8:1. Iako je do kraja prvenstva još mnogo utakmica, u ligi se sve ekipe dobro poznaju, tako da Čakovec jedino neka “elementarna nepogoda” može spriječiti u pohodu prema naslovu prvaka u A-2 ligi - Sjever i igranju prvoligaških kvalifikacija.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije