Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stankovićev kup u Kini

Mršićeva prva izbornička pobjeda, Hrvatska pobijedila Letoniju s 25 razlike

Hrvatska košarkaška reprezentacija
Foto: Dražen Brajdić
1/3
23.07.2019.
u 17:09

Uz po 16 koševa Matea Drežnjaka i Marina Marića, Hrvatska je pobijedila Letoniju 75:50

Veljko Mršić izborio je svoju prvu izborničku pobjedu u službenim Fibinim natjecanjima jer se takvim vodi i Stankovićev kup u Shenzenu.

Mršićevi izabranici bili su uvjerljivi protiv Letonaca (75:50), a najveći doprinos tome dali su mladi branič Mateo Drežnjak (16 koševa) i centar Marin Marić (16 koševa) koji je kazao:

- Danas je možda bio moj dan, sutra će biti nečiji drugi. Prvo smo poluvrijeme igrali odlično, a drugo smo se malo opustili a i izbornik je rotirao više nastojeći svima dati priliku.

A i izbornik je bio jako zadovoljan:

- Za igru u prvom poluvremenu dečkima bih dao devet od 10. U drugom je Letonija malo promijenila obranu, bili su puno u zoni, a mi više nismo igrali tako dobru obranu pa se smanjio broj kontri, a i promašili smo dosta otvorenih šuteva. Kod nas se vidjela razlike između dvije skupine igrača unutar momčadi, između onih koji su na okupu od 20. lipnja i onih koji su počeli trenirati prije tjedan dana. 

Hrvatsku u srijedu (u 13.30 po našem vremenu), u finalu, očekuje sraz s domaćinom SP-a Kinom koja je u polufinalu ovog turnira pobijedila Tunis sa 74:50.  

- Kina je momčad koja se već dva mjeseca sprema za Svjetsko prvenstvo i vidjeli smo ih u Las Vegasu. Idemo uživati igrati finale pred tolikim auditorijem, kako u dvorani tako i pred malim ekranima. Cilj nam je dati sve od sebe, poštivati pravila koja smo unutar momčadi i pokazati da smo složna družina pa ćemo vidjeti kamo će nas to odvesti - kazao je Mršić.

Pored mlađeg Drežnjaka (16) i Marića (16) koševe za Hrvatsku postizali su još David Škara (12), Toni Perković (9), Roko Rogić (9), Pavle Marčinković (5), Mate Vucić (3), Antonio Vranković (2), Dario Drežnjak (2) i Krešimir Radovčić (1) koji je pak bio naš najbolji asistent (7). Da su naši bili prilično rastrčani svjedoči i podatak da su upisali čak 28 asistencija, no u toj brzini imali su i 19 izgubljenih lopti. 

Kod Letonaca najviše su zabili 30-godišnji branič Kristaps Mediss (12 koševa) i 29-godišnji centar Lauris Blaus (12 koševa).

>> Pogledajte kakvim se poslom bavi košarkaš Hermes Analitice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije