Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EP

Mršić: S Turskom smo trebali igrati doma, a zbog korone sada moramo k njima u goste

Veljko Mršić
Marko Prpić/PIXSELL
19.11.2020.
u 17:01

Srećom, mali je broj naših igrača bio pozitivan tako da su sada tu manje-više svi koje smo željeli imati na listi, ističe hrvatski izbornik Veljko Mršić

Izbornik muške košarkaške reprezentacije pred kojom su dvije instanbulske kvalifikacijske utakmice za plasman na Eurobasket 2022. objavio je popis od 17 kandidata od kojih će njih 14 u ponedjeljak krenuti put Turske. Neki iz Hrvatske, većina iz zemalja u kojima igraju jer ih desetorica igraju u inozemstvu.

Na popisu su bekovi Roko Ukić, Rok Stipčević, Dominik Mavra, Roko Rogić, Filip Krušlin, Toni Perković, Antonio Jordano i Mateo Drežnjak, krila Tomislav Gabrić, Pavle Marčinković, Roko Prkačin, Ivan Ramljak, Željko Šakić te centri Miro Bilan, Antonio Vranković, Ivica Radić i Marin Marić.

Hrvatsku, koja ima pobjede nad Nizozemskom i Turskom i skor 2-0, u istanbulskom balonu čekaju utakmice protiv domaćina Turske (29. studenog), i dva dana kasnije, protiv Švedske. Svi sudionici će se smjeti kretati samo od hotela do dvorane i nazad, u posebnom autobusu i bez interakcija s bilo kim izvan vlastite reprezentacije.

Unatoč činjenici da nije mogao računati na NBA igrače, a očito ne računa niti na euroligaša Krunoslava Simona, izbornik Mršić je optimističan:

- Očekujem da ćemo pružiti dobre partiju i cilj nam je već sada osigurati plasman na Eurobasket. No, teško je takvo što planirati jer pred nama je puno nepoznanica. Uostalom, čeka nas još jedan krug testiranja na koronavirus prije polaska, a imat ćemo i vrlo mali broj treninga i tek ćemo se na licu mjesta uvjeriti u snagu suparničkim momčadi. Šteta je što nas je zatekla takva epidemiološka situacija jer s Turskom smo trebali igrati kod kuće, pred svojom publikom. S objavom popisa igrača čekali smo dok ne prođu prvi rezultati testiranja i srećom je mali broj igrača bio pozitivan tako da su sada tu manje-više svi koje smo željeli imati na listi. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije