Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOP 100

Možete li vjerovati ovo? Nogometni stručnjaci oštro podcijenili Luku Modrića

La Liga Santander - Eibar v Real Madrid
VINCENT WEST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
24.12.2020.
u 13:13

Teško je povjerovati da ponajbolji nogometaš najtrofejnijeg kluba u Europi i kapetan svjetskog doprvaka ima čak 70 igrača ispred sebe po kvaliteti. Možemo konstatirati da je osakaćen te da, u najmanju ruku zaslužuje Top 50, a vjerojatno i više.

Britanski list The Guardian je objavio svoju tradicionalnu godišnju ljestvicu 100 najboljih nogometaša svijeta za 2020. U izboru je sudjelovao 241 nogometni stručnjak, odnosno analitičar iz 74 zemlje (Hrvatsku je predstavljao Mihovil Topić).

Očekivano, na prvom mjestu našao se Robert Lewandowski, napadač Bayerna i poljske reprezentacije koji je osvojio pet trofeja s klubom te u kalendarskoj godini poentirao 47 puta u 44 susreta.

Drugi je na popisu Lionel Messi, dok je treće mjesto pripalo Cristianu Ronaldu. Top 5 društvo zatvaraju veznjak Belgije i Manchester Cityja Kevin de Bruyne te ofenzivac Senegala i Liverpoola Sadio Mane.

Jedini hrvatski nogometaš na ljestvici je Luka Modrić, i to na strahovito niskom 71. mjestu. Teško je povjerovati da ponajbolji nogometaš najtrofejnijeg kluba u Europi i kapetan svjetskog doprvaka ima čak 70 igrača ispred sebe po kvaliteti. Možemo konstatirati da je osakaćen te da, u najmanju ruku zaslužuje Top 50, a vrlo vjerojatno i više od toga. 

Možda su se stručnjaci previše zaletjeli sa svim silnim statistikama, a nisu shvatili koliko su važni faktori koji se ne mogu dokazati na grafovima i u brojkama - Lukin dojam i kontrola na terenu.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
15:22 24.12.2020.

Mi Hrvati volimo kad nas podcijene . To nam je “pogonsko gorivo” za vrhunske rezultate .

Avatar KiM
KiM
20:31 24.12.2020.

Xaxa, cuj podcjenili? Pa nije ovde Maminjo glaso da narikta lukecu. Rekli su istinu a mozda mu je i 70 pevisoko, ostario je, a lazov i ruzni lopov je uvik bio...

RO
roman4
15:08 24.12.2020.

Jebo vas Modrič više, nek nam on da za kruh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije