Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KALKULACIJE

Može li nas itko zaustaviti? Ovo su mogući protivnici Hrvatske u polufinalu

Slalvlje hrvatskih rukometaša protiv Njemačke
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/35
19.01.2020.
u 12:48

Hrvatska bi prvim mjestom osigurala 'lakšeg' protivnika, ali kako trenutno igramo, naši igrači ne trebaju se nikoga bojati

Hrvatski rukometaši pobijedili su Njemačku s 25:24 i osigurali polufinale EP-a. Pobjedu je Hrvatskoj donio gol Igora Karačića minutu i pol prije kraja, te obrana Marina Šege 13 sekundi prije kraja. 

Nakon drame u Beču još nam preostaje odlučiti o prvom i drugom mjestu , vjerojatno sa Španjolskom ako Bjelorusi ne naprave veliku senzaciju, a onda ćemo put Švedske i Stockholma. I u napad na finale! 

A tko bi nam mogao biti posljednja prepreka prije borbe za naslov Europskog prvaka? Situacija u skupini II još je daleko od gotove, posebno jer tek treba vidjeti kako će završiti današnje utakmice. 

Tamo čak četiri momčadi se mogu plasirati u polufinale, a to su Mađarska, Norveška, Slovenija i Portugal.

U najboljoj poziciji su snažne Norveška i Slovenija koje imaju po četiri boda. Norvežane čekaju dva susreta, protiv demotiviranih Šveđana i isto tako 'gotovih' Islanđana koji su bez bodova. 

>>> Pogledajte slavlje Hrvatskih navijača u Beču

Zato će svaka utakmica biti Slovencima od velikog značaja. Iako trenutno drže drugo mjesto i poziciju za polufinale, danas ih čeka susret s Mađarskog te bi u slučaju poraza igrači izgubili to mjesto. Tada bi se spašavali u naredna dva kola s Portugalom koji bi u slučaju pobjede danas protiv Islanda također ostao u borbi za polufinale i povijesni uspjeh. U tom bi slučaju u međusobnim susretima između ove tri reprezentacije saznali drugog protivnika koji bi vjerojatno išao s druge pozicije. 

Dakle, ključan je susret Slovenije i Portugala. Ako Slovenija pobijedi Mađarsku i Portugal oni prolaze, ako Portugalci dobiju Sloveniju i Mađarsku te danas Island, onda će oni proći, a i Mađari imaju priliku - njima također trebaju sve pobjede do kraja. 

Tako da ćemo biti pametniji nakon današnjeg kola. 

Hrvatska bi prvim mjestom osigurala 'lakšeg' protivnika, ali kako trenutno igramo, naši igrači ne trebaju se nikoga bojati

>>>> Pogledajte konferenciju za medije Line Červara

Komentara 22

NI
Nini istrijan
15:09 19.01.2020.

Ne razumijem da se norvezani ne vide kod nas kao izraziti favoriti za zlato jer su po meni pokazali igru bez oscilacija. Imaju momentalno najboljeg igraca svijeta Sagosena kojeg momentalno nijedna odbrana ne moze zaustaviti. Zato je bolje da budemoo malo umjereno oprezni a ne kao i obicno bucni i arogantni. Malo skromnosti nam nebi skodilo a u zavrsnici naravno da smo i mi medju kandidatima za najvise odlicje.

EL
EldersRealm
14:28 19.01.2020.

Najvece zlo za Hrvatsku na svakom natjecanju, u svakom sportu, su bahati, napuhani, samozadovoljni novinarcici. Da njih nema, imali bi barem 50% medalja vise u svim sportovima.

NE
Neumoran
14:49 19.01.2020.

Tekma protiv Češke baš nam ništa ne znači. Pobijedili ili izgubili, za prvo mjesto u skupini ionako moramo dobit Španjolce. Dakle, odmarati umorne. Duvnjak nek ni ne ulazi. Nek igraju Stepančić i Mamić u napadu, a Karačić i Cindrić nek se izmjenjuju. Poslije te tekme odlučit ima li smisla trgat se protiv Španjolske za 1. poziciju ili ne. Ja bih odmarao igrače, igrali bi malo zbog mišičnog tonusa i to je to. Bolje doći odmoran i svjež na tekmu protiv Norveška. Mada, tko garantira da prvi u drugoj grupi ne mogi biti i Slovenci. Zaključak: odmarati umorne taman da izgubimo obje tekme u skupini i doći svjež u polufinale. A onda tamo dat sve sa se uđe i u finale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije