Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tony Ferguson

Može li itko pobijediti moćnog Degestanca?

21.09.2019.
u 08:04

Nakon one nezaboravne i kontroverzne pobjede nad Conorom McGregorom lani u listopadu, Habibov bankovni račun, popularnost i utjecaj u javnosti drastično su porasli

U slobodnoj borbi nije postojao, ne postoji niti će postojati borac poput Habiba Nurmagomedova. Besprijekorni Dagestanac (28-0) vratio se u oktogon i rutinski pobijedio Dustina Poiriera, pretposljednju veliku prepreku prije nego što uistinu ostane bez pravih izazivača u lakoj kategoriji.

Svi su dobro znali koliko je Habib dominantan u lakoj kategoriji, no postojala je samo bojazan zbog njegova psihičkog stanja. Nakon one nezaboravne i kontroverzne pobjede nad Conorom McGregorom lani u listopadu, Habibov bankovni račun, popularnost i utjecaj u javnosti drastično su porasli.

1/6

Do te mjere da su se mnogi pitali hoće li mu slava udariti u glavu. Sada kad smo apsolvirali da na posebnu “zvijer” kao što je on takve okolnosti nemaju utjecaja, teško je očekivati da će tako brzo ostati bez pojasa.

Fergusonova nepredvidivost

I naravno da se sada ponovno postavlja ono staro pitanje – može li itko uopće zaustaviti Habiba? Ako uopće i postoji odgovor na to pitanje, taj odgovor bio bi Tony Ferguson (25-3). Popularni “El Cucuy” sigurno je jedan od najnepredvidivijih boraca lake kategorije, ali i kad bismo gledali pound-for-pound.

Upravo je zato još od Habibove borbe lani u listopadu bivši privremeni prvak prvo ime na usnama fanatika slobodne borbe. Ne samo zato što se čini kao jedina prijetnja moćnom ruskom hrvaču nego zato što je dvojac bio predodređen da stane jedan protiv drugoga u oktogon čak četiri puta, no svaki je put borba u posljednjim trenucima bila otkazana.

Prvi put još u studenom 2015. godine kada je Habib otkazao zbog ozljede rebra, drugi put u travnju 2016. godine otkazao je Ferguson zbog izljeva krvi u pluća. Konačno smo mislili da smo dobili ovaj odličan “match-up” u 2017. godini, no Habib je nakon vaganja prevezen u bolnicu te je bio prisiljen otkazati borbu.

Da bi situacija u otkazivanjima bila izjednačena, pobrinuo se Ferguson 2018. kad se trebao boriti protiv Habiba za naslov prvaka lake kategorije, a ovaj put bilo je krivo bizarno zapinjanje preko kabela tijekom davanja izjava za medije tek nekoliko dana prije borbe. Ferguson je tada ozlijedio koljeno, najprije ga je zamijenio prvak perolake Max Holloway, no zatim se i on ozlijedio tako da je u konačnici Habib u borbi za naslov svladao Ala Iaquintu.

Nema više izbjegavanja?

Nakon četiri godine što su uspjeli izbjegavati jedan drugoga, u petoj bi se, barem prema onome što govore sve uključene strane, trebali konačno susresti. Trebali bi se boriti već u prosincu.

– Da sam ja šef, odradili bi to sranje u prosincu. Znate što? Odradit ćemo to s***e u prosincu! Navalit ću na njega kao dijete na čokoladu. Imam nove stvari koje ću pokazati svojim fanovima – rekao je Ferguson koji, inače, posljednjih godinu dana ima teške psihičke probleme.

Otkako je Habib pobijedio Poiriera, Ferguson postaje sve glasniji i glasniji. Jasno mu je da je jedini valjani kandidat za izazivača za naslov, što je rekao i sam Nurmagomedov.

– Da, mislim da ću se boriti protiv Tonyja u sljedećoj borbi. On je zanimljiv borac i zaslužuje napad na moj pojas – smireno će Habib.

Treba naglasiti da još uvijek nema službene potvrde za ovaj okršaj. Što god rekli borci kad je riječ o dogovaranju mečeva to ne znači ništa dok ne čujemo potvrdu predsjednika Dane Whitea. 

Komentara 2

ŠL
šlaps
19:36 21.09.2019.

pravi si ti Habib novinarcicu nepismenu

ŠL
šlaps
19:38 21.09.2019.

smece novinarsko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije