Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EP

Može li Hrvatska dva puta svladati Italiju...

17.11.2018.
u 18:04

Italija je iznimno jaka reprezentacija čije su perjanice košarkašice turskog Fenerbahçea Giorgia Sottana i Cecilia Zandalasini koje daju ton igri Italije

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija večeras (19 sati) u Slavonskom Brodu igra odlučujuću utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Letoniji i Srbiji.

Želi li na EP, Hrvatska večeras mora pobijediti, a bilo bi poželjno i sa što većom prednošću. Jer, postoji mogućnost da na kraju igranja u skupini Italija, Švedska i Hrvatska imaju isti broj bodova, isti broj pobjeda i poraza (4-2), pa bi odlučujuća bila razlika koševa između ta tri sastava.

1/18

Italija zasad ima +14 iz dvije utakmice, Hrvatska +1 iz tri utakmice, a Švedska -11 iz tri utakmice. Podsjetimo da su 32 europske reprezentacije ždrijebom svrstane u osam skupina i da vodeće reprezentacije iz svake skupine izravno idu na Europsko prvenstvo te još šest najboljih drugih. Izravno su se na Europsko prvenstvo plasirali domaćini, Letonija i Srbija.

Italija je iznimno jaka reprezentacija čije su perjanice košarkašice turskog Fenerbahçea Giorgia Sottana i Cecilia Zandalasini koje daju ton igri Italije. Sottana je u kvalifikacijama postizala prosječno 19,5 koševa, a Zandalasini 16,3 koša.

S druge strane, Režan je naša najkorisnija košarkašica i najbolji strijelac (23,8 koševa) te najbolja skakačica (9,5 skokova po utakmici), a kapetanica Sandrić druga je na listi strijelaca s prosječno 17,8 koševa i naša najbolja asistentica (pet asistencija po utakmici).

Komentara 2

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
22:50 17.11.2018.

Je zgodna ova Mišura

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije