Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIERSHIP

Može li Hazard ponovno odlučiti pitanje prvaka?

Eden Hazard
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
13.04.2019.
u 11:55

Obje momčadi su tijekom tjedna upisale europske pobjede i bez primljenog pogotka ovog tjedna ulaze u derbi. Liverpool nije uspio pobijediti Chelsea u posljednjih šest susreta na Anfieldu, što im je najgori niz protiv nekog kluba

Najzanimljivija utakmica u ligama petice ovog vikenda jest derbi kola na Otoku između Liverpoola i Chelseaja u nedjelju od 17 sati. Iako momčad sa Stamford Bridgea nije u utrci za naslov prvaka kao Liverpool, Eden Hazard još bi jednom mogao biti ključan faktor.

Kapetan belgijske reprezentacije u ponedjeljak protiv West Hama pružio je jednu od najboljih partija sezone s dva pogotka. U formi je i ove sezone nosi klimavi Chelsea sa 16 golova i 12 asistencija u Premiershipu, nijedan igrač lige nije direktno sudjelovao u toliko pogodaka.

Hazardu ne bi bilo prvi put da konkurentu upropaštava priliku za naslov, to je učinio i Tottenhamu prije tri godine kad je poentirao u 83. minuti za 2:2 i osigurao naslov prvaka za Leicester na oduševljenje nogometnog svijeta.

U nedjelju se možda neće riješiti pitanje prvaka, ali sa samo pet preostalih kola do kraja Liverpool mora dobiti sve utakmice i očekivati barem jedan kiks Manchester Cityja, bio to remi ili poraz.

Na papiru je Chelsea daleko najteži test, dok su ostali protivnici za Redse do kraja sezone Cardiff, Huddersfield, Newcastle i Wolverhampton. Na tablici je Liverpool ispred građana, s dva boda prednosti, ali i utakmicom više.

Obje momčadi su tijekom tjedna upisale europske pobjede i bez primljenog pogotka ovog tjedna ulaze u derbi. Liverpool nije uspio pobijediti Chelsea u posljednjih šest susreta na Anfieldu, što im je najgori niz protiv nekog kluba.

Rekord se, međutim, ne smije povećati žele li prekinuti 29 godina čekanja na naslov. Dejan Lovren trebao bi startati prvi put u prvenstvu nakon čak tri mjeseca, dok će Mateo Kovačić čekati priliku s klupe.

U Seriji A najzanimljivija je borba za posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Trenutačno ga drži četvrtoplasirani Milan s 52 boda, a u goste im večeras u 19:30 dolazi sedmi Lazio koji ima tek tri boda manje. Akteri napete borbe još su i Atalanta, Roma te Torino, nagurani unutar tri boda. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije