Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REMI NA POLJUDU

Hajduk ispao od Evertona nakon nevjerojatnog gola i promašenog penala!

Hajduk ispao od Evertona nakon nevjerojatnog gola i promašenog penala!
Foto: Reuters
24.08.2017. u 22:50

Jedan fantastični pogodak Josipa Radoševića probudio nadu u mirakul. No, jedna velika, velika pogreška Dante Stipice na otvaranju drugog poluvremena kada ga je s tridesetpet metara lobao Islanđanin Gylfi Sigurdsson to je postala nemoguća misija. Trebalo je u tom jednom poluvremenu zabiti još tri pogotka. A s druge strane je ipak stajao član elitnog razreda engleskog nogometa za konačnih Hajduk - Everton 1:1. Premalo, jer Everton je slavio 2:0 u prvoj utakmici.

Danima se pričalo o utakmice, nažalost u popodnevnim satima se dogodio jedan napad na engleske navijače, ali većih problema ipak nije bilo. Postojala je bojazan nakon onih problema na Goodison Parku da bi moglo doći do nereda među navijačima, ali ipak većih nereda nije bilo.

Poljud je gorio gotovo tri sata prije početka utakmice. A sa zvučnika taktovi koji su se pjevali u doba kada su poljudsku travu osamdesetih godina gazile legendarne i najuspješnije generacije splitskog kluba. Kada su ovdje padale velike europske momčadi, kada su svi ludovali zbog Hajduka. Ovaj četvrtak je podsjetio upravo na te slavne dane Hajdukove povijesti.

Sve je bilo spremno za spektakl. Danima uoči susreta svaki navijač Hajduka bio je uvjeren da splitska momčad može napraviti čudo. U ozračju svojstvenom samo Poljudu, tresle su se tribine... Svjesni su bili svi kako je to jedna od onih povijesnih utakmica o kojoj će se dugo pričati. Bez o A dojmove će sabirati sigurno i stotinjak gostujućih navijača koji su uglavnom mirno promatrali ozračje na poljudskim tribinama. A teško da se i oni najzagriženiji navijači mogu sjetiti tako naelektriziranog ozračja na tribinama zadnjih godina. I uspio je Hajduk ono što je vjerojatno i bila ideja Joana Carrilla. A to je u otvaranju utakmice uspostaviti domaćinski autoritet u igri. Nije bilo onog straha kakav su Splićani pokazali u otvaranju prve utakmice u Liverpoolu, dapače...

1/11

Bijeli dominirali

U nekoliko navrata Carrillova momčad je uspjela odigrati presing na Evertonovoj polovici, odnosno u zoni u kojoj su gosti pokušali graditi igru. Pametno su puštali Martinu, desnog beka Evertona, da organizira igru. A to je uglavnom završavalo da je Hajduk lagano uzeo loptu. Tako da Everton ozbiljnije nije zaprijetio do 25 minute. Ako je udarac s dvadesetak metara iskosa uopće to i bio. S druge strane, Borja Lopez i Zoran Nižić uglavnom su lakoćom izlazili na kraj s Wayneom Rooneyem, najvećom gostujućom zvijezdom. No, kada gledate čak i tako bezopasnog Rooneya, jasno je u svakom pokretu o kakvoj je igračini riječ. Iako je odavno izašao iz statusa svojedobno jednog od najboljih svjetskih napadača. Pohvalno je što je Hajduk veći dio utakmice izgledao kao momčad i nije odustajao od zamisli u igri. Said je znalački gradio loptu, Erceg neprestano tražio prostor za prolazak jedna na jedan ili za udarac, poput onog prizemnog u završnici prvog dijela. Zajedno s Vlašićem, odličan posao u veznom redu radio je i Hamza Barry koji se nije libio ni ‘potući’s gostujućim veznjacima.

Promašen jedanaesterac

No, Splićanima je u tim trenucima nedostajao taj jedan pogodak koji bi i tribinama i momčadi dao neophodnu ‘forcu’ za povijesni doseg. A on je došao u 42. minuti kada je Josip Radošević ispalio spektakularan projektil s tridesetak metara.

Lopta je imala čudnu, vijugavu putanju, i prevarila Jordana Pickforda za vodstvo bijelih. Kakva je to opet bila erupcija oduševljenja. Svi navijači završnicu prvog dijela dočekali su na nogama. Everton u prvom je u tim trenucima doslovce bio u konopcima. Klub iz Liverpoola koji je jučer slavio 125 rođendan nije uputio niti jedan udarac u okvir gola u prvom poluvremnu. Niti Wayne Rooney, koji je objavio da završava reprezentativnu karijeru, jedan od najvećih igrača koji su igrali u Splitu ništa nije pokazao u prvom poluvremenu.

A onda je uslijedio šok. Čuo se najdublji mogući uzdah. Naime, vratar bijelih Dante Stipica je lutao u svom šesnaestercu, vidio je to čovjek od pedeset milijuna eura. Prije deset dana Islanđanin Gylfi Sigurdsson došao je u Liverpool iz Swansea i u važnoj europskoj utakmici zabio je gol koji jedan golman Hajduka nikako ne bi smio primiti.

Said nije dao loptu

Nije Hajdukove nogometaše u tim trenucima napuštala nada, brzo su se oporavili, počeli napadati prema južnom golu kojeg je čuvao Pickford. Bili su bolji cijelo vrijeme od Engleza, a onda je u 65. minuti sudac Karasev je dosudio kazneni udarac za Hajduk. Said je zgrabio loptu, razgovarao s nekoliko suigrača i uvjerio ih da će sve biti u redu da će zabiti gol. No, to drugo poluvrijeme nije bilo sretno. Ahmed Said je izveo poslao je loptu u donji lijevi kut, ali Jordan Pickford fantastično brani njegov pokušaj. Ostalo je 1:1, definitivno je to bio kraj svim nadanjima splitskog Hajduka da ovdje izbace velikog suparnika i odigraju šest europskih utakmica ove jeseni. Nakon te najveće propuštene prilike Hajdukovi nogometaši su i dalje napadali prema vratima Engleza.

Na kraju Everton je otišao u Europsku ligu, dok je Hajduku ostalo kao i posljednjih godina da se koncentrira na Prvu HNL. Hajduk je ovog ljeta izgledao puno bolje nego posljednjih godina. Jer dobar dio momčadi je ostao na okupu, trener je prenio svoj pobjednički duh na kompletnu momčad.

Jer Hajduk u ovom trenutku izgleda najbolje od svih hrvatskih prvoligaša, pa ako sada ne bude nepotrebnih potresa, ako španjolski trener bude imao mir u daljnjem radu, može se Hajduk ozbiljnije upustiti u borbu za naslov prvaka Hrvatske.

Rijeka će imati obveze u Europskoj ligi, Dinamo ima dosta problema i sve to budi nadu da bijeli mogu u borbu za vrh. 

 

Komentara 61

Avatar Piskiper@1
Piskiper@1
21:45 24.08.2017.

goooooooool

DU
Deleted user
21:44 24.08.2017.

Idemo jos dva! Radoševiću majstore!

DU
Deleted user
21:37 24.08.2017.

Igra protiv Engleza odusevljava sve ljubitelje nogometa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije