Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik kluba

Možda smo napravili prekršaj, ali to je bio jedini način da spasimo Dinamo

Zdravko Mamić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/14
02.03.2018.
u 10:06

Najviše se vremena na Skupštini potrošilo na lijepe riječi o Zdravku Mamiću koji je sve to šutke gledao

Dinamo ima novog Dalmatinca u svojoj Upravi. Igor Kodžoman rođen je 1970. godine u Splitu, pa se tako pridružio Tomislavu Svetini, još jednom Dalmatincu (Šibenčaninu), dosadašnjem glavnom direktoru Dinama koji je sad potpredsjednik Uprave. Kodžoman je tako postao prvi operativac i predsjednik Uprave. Dosad je radio kao revizor, pa u Hypo banci i Zvijezdi d.d., a dolazi s pozicije direktora tvrtke Svetice Sport. U Upravi su još Krešimir Antolić, Vlatka Peras i Amra Peternel. Tako će plavi imati Upravu koja izgleda onako kako će vjerojatno izgledati Uprava kad (ako) klub postane dioničko društvo.

– Skupština je odlučila preuzeti normative korporativnog upravljanja imajući u vidu način organiziranja nogometnih klubova u skladu sa Zakonom o sportu. Želja mi je podići razinu upravljanja Dinamom na europsku razinu te napraviti iskorak koji će u konačnici rezultirati sportskim uspjesima i vrhunskim rezultatima – izjavio je predsjednik Uprave Igor Kodžoman.

Mamića smo samo – hvalili!

Matej Škegro više nije financijski direktor, otišao je samovoljno zbog privatnog posla. I u Izvršni odbor umjesto Zdravka Gašperta koji se povukao, imenovan je Vladimir Gašparović.

Očekivalo se da će puno riječi biti o preoblikovanju kluba, no situacija se u tom procesu nije maknula od onoga što je bilo na zadnjoj sjednici Skupštine. Naime, plavi su ponovno morali doraditi elaborat, ponovno su to napravili i sad čekaju samo pismenu potvrdu da je sve u redu i da se u taj postupak preoblikovanja može krenuti. Stoga, nije bilo ni govora o vrijednosti kluba (nagađa se da je oko 210 milijuna kuna), ni o cijeni dionice (mogla bi biti oko tisuću kuna).

Zdravko Mamić
1/11

– Uvjeren sam da ćemo u borbu za Ligu prvaka krenuti kao sportsko dioničko društvo – kazao je Tomislav Svetina.

Najviše se vremena na Skupštini potrošilo na lijepe riječi o Zdravku Mamiću koji je sve to šutke gledao. Uglavnom, dobio je jednoglasnu podršku 58 skupštinara (od 78). Naime, naknadno je u dnevni red ubačena točka o postupcima koji se vode protiv ljudi iz kluba. Riječ je o istrazi o poslovanju Dinama preko računa u Klagenfurtu, Uskok istražuje je li Zdravko Mamić oštetio Dinamo i s tog računa izvlačio novac.

Možda smo napravili prekršaj

– Svjedočio sam svim tim poslovanjima, možda smo napravili prekršaj, ali to je bio jedini način da spasimo klub. I nitko nije tako izvlačio novac s tog računa, već su se preko njega plaćali igrači, treneri... Agiću je tako isplaćeno 600.000 dolara, Ćiri Blaževiću 400.000 maraka, Jurčeviću 30.000 eura, Kužeu 300.000 eura, Eduardovu menadžeru 300.000, Balabanu milijun eura. Zdravko Mamić plaćao je iz svog džepa, novac s tog računa u Austriji išao je i za plaćanja Nike Kranjčara, Silvija Marića, Butine, Pandeva, Nowotnyja, Kocha. Novac im je davao Mamić, a znao sam i za provizije od prodaje Modrića i Lovrena – govorio je predsjednik Mirko Barišić, a posvjedočio je i nekadašnji čovjek Hypo banke kod koje je bio račun otvoren, Heinz Truskaller, ali i drugi skupštinari.

– Ovdje su pokraj mene sva revizijska izvješća od 2002. do 2016. godine i skupštinari ih mogu proučiti, bili smo i pod poreznom kontrolom i nema primjedbi ni na što. A Zdravko je od 9. travnja 2002. do 5. studenoga 2002., dok još nije bio u klubu, posudio Dinamu 22 milijuna kuna da bi klub preživio, od 2002. do 2007. posudio je još 83 milijuna kuna, dizali smo kredite na osnovu hipoteka na njegovu imovinu. A sad ga se istražuje kao da je izvukao novac iz kluba. To su monstruozne optužbe koje odbacujemo – kazao je Barišić i 58 kartona na kojima je pisalo ‘ZA’ bilo je u zraku kad se glasovalo o odluci kluba da Dinamu nije načinjena nikakva šteta te da klub nema nikakvih imovinsko-pravnih potraživanja prema svojim djelatnicima protiv kojih se vode istrage i postupci.

Komentara 17

PA
pappmisi
12:44 02.03.2018.

Da nam zivi 100 godina Zdravko Mamic i vodi Dinamo do 50 Sampionske titule.Pozdrav navijaci iz Madjarske !

VI
viluk007
12:49 02.03.2018.

Uplata u državni proračun hrvatskih prvoligaša izgleda ovako: dakle zbrojimo uplate od PDVea Hajduka, Rijeke, Intera, Lokosa, Osijeka, Slavena, Istre, Cibalije itd itd i taj zbroj oduzmemo od dinamove uplate u naš PDV, rezultat je pozitivan broj.kako to govorili vam vam to nešto, ako govori, kaj vam govori.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
10:23 02.03.2018.

Možda smo napravili prekršaj - i to kaže Mirko Barišić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije