Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Mourinhov konjić gubi utrku i ide vječnom autsajderu

Jose Mourinho
Foto: Reuters (Ilustracija)
Autor
Ante Buškulić
22.04.2014.
u 09:00

Chelsea u susret ulazi s 15 utakmica bez poraza od Španjolaca u LP-u. Atletico je pak u devet posjeta Engleskoj u LP-u pobijedio samo jednom.

Sjećate se priče o konjiću u utrci za naslov engleskog prvaka? Mourinhove priče kako je Chelsea samo mali konj koji još pije mlijeko i uči skakati, ali bit će prvak neke od idućih godina? Rekao je to nakon pobjede nad Manchester Cityjem, a u subotu je njegova momčad doista i bila konjić te je porazom od posljednjeg Sunderlanda vjerojatno izgubila šanse da postane prvak. Chelsea je u 2014. osvojio 35 bodova, devet manje od Liverpoola, prosipao ih je protiv Sunderlanda i Crystal Palacea (koji je ove godine uspješniji od Man. Uniteda!), a Mou je krivca za svoj prvi domaći poraz u 78. utakmici na klupi plavih pronašao u sucima:

– Čestitam sucu Deanu na odličnoj izvedbi, a i šefu sudaca Rileyu zbog svega što je napravio tijekom sezone. Nemam što više reći.

Hazard upitan

Chelsea je osvojio devet bodova u tri utakmice protiv Cityja i Liverpoola i četiri od šest protiv Arsenala, Tottenhama i Man. Uniteda, ali čak i da pobijedi Liverpool u nedjelju, ne drži stvari u svojim rukama. Neki će reći da je i javno kritiziranje napadača – ma koliko evidentno bilo da mu nedostaje prava špica – kontraproduktivno, a špekulira se da će na nedjeljnom susretu odmarati glavne igrače. Da je fokus sada Liga prvaka.

Večeras (20.45, Arenasport 1) Atletico i Chelsea igraju prvu polufinalnu utakmicu. Hazard ni jučer nije trenirao zbog ozljede lista, ali je otišao u Madrid za razliku od ozlijeđenog Eto’a te Ivanovića (kartoni), Matića i Salaha (nemaju pravo nastupa). E da, nije samo šef sudaca na Mourinhovoj meti. Njegov je stožer, odnosno pomoćnik Steve Holland, piknuo i čelnike lige, i to zato što su Španjolci Atleticu omogućili dan više za pripremu stavivši mu prvenstvenu utakmicu u petak, a Chelsea je morao igrati u subotu. Štoviše, Realu je čak odgođen prvenstveni dvoboj s Valladolidom za svibanj pa je Ancelotti Modriću i društvu dao dva slobodna dana i ostala su mu četiri dana da se pripremi za Bayern.

I dok su kladionice na strani Atletica (današnja utakmica 1.90 - 3.30 - 5.00; prolaz 1.80 - 2.00), Chelsea u susret ulazi s 15 utakmica bez poraza od Španjolaca u LP-u. Atletico je pak u devet posjeta Engleskoj u LP-u pobijedio samo jednom. Navijače raduje činjenica da je u tri sraza Atletica i Chelseaja postignuto 13 pogodaka, a Mourinha da je kao trener Reala dobio tri od četiri sraza sa Simeoneom. Dembi Bau pak za gol treba svega 47 minuta, čime je najbolji u LP-u od svih igrača koji su postigli više od jednog pogotka.

Čak 82,1 posto obrana

Atletico je dokazao da mu odgovara uloga autsajdera koju ima cijele sezone prije okršaja s velikanima, a vratar Thibaut Courtois, koji je u LP-u obranio 82,1% udaraca (Čech 76,7%), ipak će braniti.

– Igramo slično: imamo čvrste obrane, primamo malo golova i izravno napadamo te smo opasni u prekidima. Courtois? U istom je stanju kao i ostali igrači – rekao je Diego Simeone.

>> Pogledajte kako se Mourinhov pomoćnik pokušao obračunati sa sucem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije