Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTER NA CHELSEA

Mourinho: Znam da će cijela Italija navijati za Ancelottija

Jose Mourinho
AFP
19.12.2009.
u 09:48

Talijani će navijati za Chelsea u srazu osmine finala Lige prvaka između Intera i londonskog kluba, smatra trener talijanskih nogometnih prvaka Jose Mourinho.

- Uvjerio sam se koliko je Ancelotti cijenjen u Italiji po načinu na koji se u ovoj zemlji slave njegove pobjede sa Chelseajem. Siguran sam da će većina Talijana željeti njegovu pobjedu protiv mene – rekao je Mourinho, dotaknuvši se pritom svoje zemlje:

- U Portugalu, koji nije velik, tako nešto nije moguće. Iako bi ljudi trebali poštivati onih nekoliko koji su napravili nešto za portugalski nogomet, to se ne događa. Moram priznati da me to zaglupljuje. Teško to prihvaćam.

Trener Chelseaja Carlo Ancelotti nije prijatelj s Portugalcem. Nema, međutim, apsolutno ništa protiv njega.

- Nemam problema s Mourinhom. Ako i nismo imali dobre odnose, ova je utakmica prilika da ih napokon uspostavimo. Što se tiče mentalnih igrica, nisam ih spreman igrati. Nemam u tome nikakva iskustva. Radije preferiram igru nogometa – istaknuo je Talijan na klupi engleske momčadi istaknuvši:

- Sviđa mi se Mourinho kao trener. Mislim da je fantastičan stručnjak. Osvojao je trofeje gdjegod je trenirao: u Portugalu, u Engleskoj i u Italiji. Nisam tu da bih raspravljao o njegovu karakteru. To doista nije na meni.

Utakmicu dvaju velikana zapravo je najpreciznije najavio Samuel Eto'o, kamerunski reprezentativac u redovima Intera.

- Utakmica se igra za dva mjeseca. Mnogo se stvari može promijeniti u tako dugome vremenskom periodu. Sve bi u veljači, od individualne do kolektivne forme obiju momčadi, mogle izgledati sasvim drukčije u odnosu na današanje stanje. Chelsea je u svakom slučaju vrlo jaka momčad, no sve momčadi koje su izborile osminu finala vrlo su konkurentne.

Benzema: Bit će teško, ali Real prolazi Lyon    
Francuski reprezentativni napadač i nogometaš madridskog reala Karim Benzema jedan je od protagonista koji je ishod ždrijeba parova osmine finala Lige prvaka dočekao s posebnim uzbuđenjem...

David Beckham zaigrat će u dresu Milana protiv svog bivšeg kluba Manchester Uniteda, trener Intera Jose Mourinho vodit će momčad protiv svog bivšeg kluba Chelseaja, a ista priča vezana je iz Karima Benzemu. Nogometaš koji danas (subota) slavi svoj 22. rođendan, uoči ove sezone prešao je u madridski Real baš iz Lyona, u kojem je svoj talent počeo brusiti još u akademiji ''lavova'', a za prvu momčad je debitirao u siječnju 2005. godine.

- Iznimno mi je drago što ću se opet vratiti u rodni grad, grad u kojem sam odrastao i u kojem sam igrao nogomet puno godina. Igrati protiv Lyona za mene je nešto posebno. Stvarno sam sretan što je ždrijeb ovako ispao. Sada mogu razmišljati samo kao igrač Reala, pa moram primijetiti da nas čeka vrlo težak i nezgodan protivnik. Lyon ima dobru momčad i puno iskustva u Ligi prvaka. Bit će komplicirano za nas, ali u četvrtfinale će ipak proći Real Madrid – izjavio je Benzema.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije