Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONKURENCIJA

Mourinho: Raduje me dolazak Beckhama u Milan

25.12.2008.
u 16:39

Interov trener Jose Mourinho tvrdi da je švedski napadač njegovog kluba Zlatan Ibrahimović najbolji nogometaš na svijetu, a talijansko prvenstvo puno bolje nego prošle sezone.

Uporište za ovu drugu tezu Mourinho u velikoj mjeri pronalazi i u dolasku Davida Beckhama u konkurentski Milan.

- Ta me vijest jako obradovala, jer želim da Serie A bude najbolja što može biti, da talijansko prvenstvo bude jedno važno natjecanje. Ne samo u Italiji, već u cijelom svijetu. Kada sam radio u Engleskoj, bio sam ponosan na popularnost Premiershipa u svjetskim razmjerima. Mislim da se i u Italiji događa nešto dobro i važno, jer je Serie A puno bolja nego prošle sezone. Dolazak Davida Beckhama je stoga fantastična vijest – prokomentirao je portugalski trener uz smiješak.

- Nadam se da mu na terenu neće ići tako dobro, budući da je novi član protivničke momčadi. No, isto tako se nadam da će njegov dolazak privući veliku pozornost. On je puno više od nogometaša, Beckham je nešto posebno u globalnom aspektu, ne samo u svijetu sporta. Doista me veseli što je odabrao dolazak u Italiju – uvjerava Mourinho, te nastavlja:

- Beckham, Ronaldinho, Ibrahimović, to su igrači koje talijansko prvenstvo treba za dobar komercijalni proizvod.

O ovom potonjem, Zlatanu Ibrahimoviću, ponovio je svoje viđenje:

- Doista mislim da je Zlatan najbolji igrač na svijetu, uz dužno poštovanje prema svim ostalim velikanima nogometa. Nikada dosad nisam vidio nogometaša koji je toliko brz i koordiniran sa 196 centimetara, a ujedno i sposoban ponuditi takvu ljepotu igre. On zna što želi i koji su mu krajnji ciljevi. Ne bira utakmice, u svakoj je željan igre. Osim toga, jako je dobar i u obrambenim zadacima, što nikada ranije nije bila njegova odlika. Poseban je osjećaj imati takvog igrača u momčadi.

Na kraju, Mourinho kaže da ge ne zanima puno prijelazni rok u siječnju.

- Što se nas tiče, neće se dogoditi puno toga. Nisam čovjek od velikih promjena. Volim prvenstvo započeti i završiti s istom skupinom igrača. Naravno, kada krene prijelazni rok, uvijek je sve moguće. No, ponavljam, osobno nisam sklon velikim promjenama. Mi imamo dobru momčad, možda čak i malo preveliki broj igrača, 26 i tri vratara. Normalno je u kadru imati 24 ili 25 igrača – zaključio je Mourinho.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije