Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Mourinho otkrio krivce za teški poraz protiv Dinama: 'Nije to zdravo okruženje...'

Mourinho
Reuters
22.03.2021.
u 11:17

Bitnije mi je to promijeniti na bolje nego osvojiti neku od titula.

Dinamova čudesna pobjeda nad Tottenhamom još uvijek je glavna tema u londonskom klubu, bez obzira na gostujuću ligašku pobjedu protiv Aston Ville (2:0). Suočen s pitanjima da prokaže krivce ili preuzme krivnju, Jose Mourinho bio je u svom stilu iskren.

Odmah nakon poraza govorio je o izostanku profesionalizma, kao i odbijanju slušati njegove upute prije i tijekom utakmice s Dinamom. Naravno, kad trener s bogatim iskustvom i velikim uspjesima, koji je na čelu tako uglednog kluba, izjavi tako nešto, potrebno je pružiti neke detalje.

"Ne "vučemo" svi u istom smjeru. Potrebno je stvoriti pravi duh u svlačionici jer svjedočimo sebičnosti i ispunjenju osobnih interesa nauštrb kolektiva", kazao je Mourinho i zapravo ponovio riječi kapetana Huga Llorisa.

Ali, otišao je dodatno u "dubinu" i konkretno otkrio na što točno misli.

"Menadžeri su "uokolo", veze između njih i medija su "uokolo". Nije to zdravo okruženje za razvoj mlađih igrača, niti je zdravo okruženje za stvaranje pravog momčadskog duha. Bitnije mi je to promijeniti na bolje nego osvojiti neku od titula", dodao je trener Tottenhama.

Ipak, na kraju je naglasio da je ponosan na igrače i da će zajedno raditi kako bi bili bolji na terenu te posebno izvan njega.

"Jasno je, ne mogu to postići sam, trebam pomoć svih oko sebe", napomenuo je na kraju Portugalac.

Komentara 2

Avatar MK3
MK3
11:34 22.03.2021.

Nije Mourinho niti jedan put rekao "kolektiv" (to se u Hrvatskim medijima cijelo vrijeme krivo preokreće), on je odma i nakon poraza govorio o "zajedništvu" i "obiteljskom duhu" u Dinamu... Nit pojedinac nit društvo nije obitelj, obitelj je između i podloga za zdravog pojedinca i zdravo društvo (a kolektiv si ostavite za teorije i prakse samoupravnog socijalizma).

ZO
ZoranF
23:38 22.03.2021.

Mourinho je dobro uočio da prisustvo menadžera u blizini, njihovo medijsko "oglašavanje" i utjecaj na igrače nisu "zdravo okruženje za razvoj mlađih igrača, niti . . . za stvaranje pravog momčadskog duha". Čim igrači počnu razmišljati o ugovorima, ponudama i transferima, ne mogu se više koncentrirati na nogomet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije