Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTIMISTIČNI JOSE

Mourinho: Nikada nisam izgubio na Stamford Bridgeu

Jose Mourinho
AFP
25.02.2010.
u 08:41

- Mourinho ne gubi na Stamford Bridgeu – progovorio je o sebi u trećem licu portugalski trener Intera Jose Mourinho nakon pobjede njegove momčadi na San Siru protiv Chelseaja 2-1 u prvoj utakmici osmine finala nogometne Lige prvaka

- Jako sam sretan, naravno da jesam. Još odmah nakon ždrijeba sam isticao da kao profesionalac žarko želim pobijediti svoj bivši klub Chelsea. Želim ih pobijediti više od bilo koga drugoga – izjavio je Mourinho za Al Jazeeru te apostrofirao da nikada nije izgubio utakmicu na Stamford Bridgeu dok je bio trener Chelseaja.

Nije se složio da je dvoboj na San Siru ponudio veliku taktičku bitku.

- Nije to bio nikakav taktički dvoboj, već tipična utakmica Lige prvaka između dva velika kluba odigrana na visokoj razini. Nismo ničime iznenadili, kao niti Chelsea. Samo smo odigrali veliku utakmicu, jedni i drugi. Igračima sam uoči dvoboja rekao: ''Chelsea nije bolji od nas, samo je drukčiji. Oni imaju neke kvalitete koje mi nemamo, kao i obratno''. Prema tome, mogao se očekivati rezultat 1-1, 2-1, 1-0 ili 0-1, kao i u većini utakmica u Ligi prvaka. U ovoj fazi ionako nitko nije pobijedio s dva gola razlike – komentirao je portugalski mag.

Iako se često upušta u sudačke analize, dakako, kada smatra da je njegova momčad oštećena, Mourinho nije dao precizan stav o prekršaju Interovog braniča Waltera Samuela nad Salomonom Kalouom u kaznenom prostoru domaćina u posljednjim trenucima prvog poluvremena, kod rezultata 1-0 za Inter.

- Događaj se zbio daleko od mene, nisam dobro vidio. A nisam još pogledao snimku.

Samuel: Bio je penal, drag mi je ovaj sudac    
Interov branič Walter Samuel priznao je da je španjolski sudac Manuel Gonzalez pogriješio što u završnici prvog poluvremena dvoboja osmine finala nogometne Lige prvaka protiv Chelseaja nije dosudio kazneni udarac za goste…

Događaj u 45. minuti možda je bio i prijelomni za prvi dvoboj osmine finala dvaju velikana na San Siru, u kojem je Inter slavio s 2-1. Nakon ranog pogotka Milita za domaćine, Chelsea je zavladao terenom i radio puno veći pritisak, a pred kraj prvog poluvremena Salomon Kalou se nakon pogreške domaće obrane sjurio s desne strane prema Interovom golu. S leđa ga je, kao posljednji čovjek obrane, oborio Samuel.

Očekivao se penal za goste i crveni karton za Samuela, ali Gonzalez je samo odmahnuo s rukama. Čak je i Samuel priznao da je sudac pogriješio, barem u priči koju donosi engleski tabloid The Sun.

- Bio je penal, ovaj sudac mi je drag – rekao je Samuel.

Dakako, i u Chelseaju su se svi osvrnuli na taj trenutak.

- Siguran sam da smo trebali dobiti jedanaesterac, ali sudac ga nije dosudio i o njemu ne želim govoriti. Znam da je u pitanju dobar i iskusan sudac. Nadam se da ćemo u uzvratu na Stamford Bridgeu biti bolje sreće sa suđenjem – poručio je talijanski menadžer Chelseaja Carlo Ancelotti, te dodao.

- Napadali smo cijelu utakmicu, a to ćemo činiti i u uzvratnoj utakmici na našem stadionu. Odigrali smo jako dobro, ali, takav, nažalost, nije bio i rezultat za nas. Svejedno, imamo dobre šanse za prolaz.

Vezni igrač Frank Lampard također se osvrnuo na sučev previd.

- Salomon Kalou je uvjeren da ga je Samuel oborio, ali, što sada možemo? Penal za nas i crveni karton za njih bi utakmici dali sasvim drukčiji scenarij. Bili smo bolji i po prilikama i po posjedu lopte. Jose Mourinho je vrlo inteligentan trener, odlično je postavio njihovu momčad. Mi smo zaslužili bolje i više, ali ipak moramo biti pozitivni, barem smo postigli gol u gostima. Nadam se da će uzvrat na Stamford Bridgeu otići na našu stranu – rekao je Lampard.

Uz poraz na San Siru, momčad Chelseaja zadesila je još jedna nevolja. Vratar Petr Čech morao je zbog ozljede u drugom poluvremenu biti iznesen na nosilima. Zamijenio ga je Hilario. U Chelseaju su prvotno strahovali da je Čech potrgao ligament koljena, ali Ancelotti je nakon dvoboja odaslao bolje vijesti.

- U pitanju je ozljeda lista. Nadamo se da će Petr biti spreman za uzvratnu utakmicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije