Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi lijevi branič

Moubandje: Znam da je Dinamo velik klub, ima mentalitet poput PSG-a

François Moubandje
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
17.07.2019.
u 15:18

Došao sam u Dinamo jer želim igrati Ligu prvaka. Znam da je Dinamo velik klub koji u svakoj utakmici traži pobjedu, klub koji ima mentalitet poput PSG-a u Francuskoj, koji stalno osvaja trofeje – kazao je Švicarac

François Moubandje već je odradio prve treninge s Dinamom, a predstavljen je i javnosti. Novi lijevi bek Dinama trebao bi biti pojačanje, po svom nogometnom životopisu on to svakako jest, ali ipak je travnjak mjesto na kojem će tek morati pokazati da je pojačanje.

No, riječ je o igraču koji je za Toulouse odigrao 147 utakmica, a riječ je o ozbiljnom francuskom prvoligašu, švicarski je reprezentativac s 21 nastupom. U Dinamo je došao bez odštete, igrat će za oko 625.000 eura godišnje.

Dugo se raspletala ta pričao oko lijevog beka, a sada je gotova.

Pozdravio na hrvatskom

– Veliko mi je zadovoljstvo što je konačno s nama, on nam je odavno prva želja, ‘pick broj jedan’. Mi smo prvo o njemu razmišljali, ali tu situacija nije bila jasna jer je on imao druge ponude i mogućnosti. Tada nam se sve skupa učinilo nemogućom misijom, pa smo se okrenuli drugim opcijama koje također nisu urodile plodom.

A sada smo se mi vratili njemu, a on nama. Samo neka bude zdrav, pa da igra na nivou kao u Francuskoj. Htio bih zahvaliti švicarskom izborniku Vladimiru Petkoviću koji nam je pomogao pri realizaciji ovog transfera, uvjerio i samog igrača kako je Dinamo klub koji mu može ponuditi puno toga u karijeri – rekao je Nenad Bjelica na predstavljanju.

– Dobili smo iskusnog igrača na lijevom boku, Moubandje iza sebe ima nekoliko sezona u Prvoj francuskoj ligi, reprezentativac je Švicarske. A doveli smo kvalitetnog igrača, pravog profesionalca i vrlo dobru osobu, što su meni uvijek najvažnije stvari. Karakter mora biti pravi, a sve informacije govore kako je Moubandje baš takav.

Njegove igračke kvalitete smo vidjeli u brojnim utakmicama. Osobno mu želim dobrodošlicu, nadamo se da će ovdje igrati kvalitetan nogomet kao i prošlih sezona – rekao je Bjelica o svom novom igraču, a osim švicarskog izbornika, očito mu je Mario Gavranović rekao lijepe stvari o Moubandjeu, koji je pozdravio na hrvatskom:

–- Dobar dan – rekao je i nastavio:

– Došao sam u Dinamo jer želim igrati Ligu prvaka. Znam da je Dinamo velik klub koji u svakoj utakmici traži pobjedu, klub koji ima mentalitet poput PSG-a u Francuskoj, koji stalno osvaja trofeje.

Dugo sam odlučivao o nastavku karijere, trener me jako želio, pa sam sretan što sam konačno stigao. Vjerujem da je ovo bila dobra odluka, trenirat ću maksimalno, a želim se plasirati i u Ligu prvaka – kazao je Švicarac rođen u Kamerunu prije 29 godina.

Što ste znali o Dinamu prije dolaska?

– Dosta toga, imam ovdje prijatelja Marija Gavranovića koji mi je puno pričao o Dinamu, ali i Zagrebu. Znam da je cilj igrati Ligu prvaka, ali i da je Zagreb odličan grad za život. U to sam se već i uvjerio ovih dana. A naravno, znam da su tu igrali igrači poput Modrića ili Kovačića. Već sam bio ovdje, jednom sam igrao i za švicarsku U-21 reprezentaciju u Hrvatskoj.

Nakon Neymara u HNL

Igrali ste protiv Neymara, Mbappea, Cavannia... a sad ćete igrati HNL.

– Jako sam motiviran, ovo je novi klub, želim se tu dokazati. Znam da tu nema igrača poput Neymara ili Mbappéa, ali znam i da u Hrvatskoj ima jako puno kvalitetnih mladih igrača.

Jeste li prije dolaska u Dinamo pričali s izbornikom Švicarske?

– Naravno, Vladimir je jako dobar trener, rekao mi je kako je Hrvatska lijepa i sigurna zemlja, a Dinamo prava momčad koja svake godine igra Europu. I da ću ovdje sigurno još napredovati.

Moubandje se snalazi na engleskom jeziku, odlično govori francuski, a njemački razumije, ali ne govori. U Dinamo će nositi broj 19, a kad ćemo ga vidjeti na terenu?

– U pogonu bi mogao biti već sljedeći tjedan protiv Slaven Belupa. Vidjet ćemo, s njim ćemo biti pažljivi – kazao je Bjelica, a François kaže da je i u pauzi radio sa svojim osobnim trenerom.

Zanimljivo, u rodnom gradu Moubandjea u Kamerunu postoji klub koji se zove Dynamo.

Komentara 2

NI
NikoCro
16:39 17.07.2019.

Jel ostaji i jedan Hrvat u nasoj Svetinji, cini mi se ne

Avatar mos_mislit
mos_mislit
19:24 17.07.2019.

Dobro došao i da super opravdaš dolazak.Ono što nemamo treba što je moguće kvalitetno popunit. Vjerujem da je struka dovela vrijedno pojačanje. Isto tako moramo gurat i naše dečke. Dobro bi bilo da klubovima to bude vodilja,nije loše po tom pitanju np. 2 hnl je puna mladosti. Ali ima prostora za bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije