Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATIO SE

Moro briljira: Igrat ću kao i prije operacije!

Nikola Moro
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
17.01.2019.
u 23:25

Budemo li dobri, nitko nam u HNL-u neće moći doći ni blizu, uvjeren je Moro

Zapravo je klinac, a naš je dojam kao da je već u zrelim igračkim godinama. I po tome kako je igrao, ali i po tome koliko je već toga odigrao u Dinamu.

Nikola Moro ima tek 20 godina, a već ga nekoliko sezona gledamo u prvoj momčadi plavih (56 utakmica), u drugoj momčadi gledali smo ga 29 puta, u Ligi prvaka mladih nastupio je deset puta.

>> Pogledajte Dinamov trening

Doista impresivno za tako mladog igrača.

Najviše voli trening s loptom

Bilo bi tih utakmica i puno više, no kad je bio standardni član prve momčadi, potkraj ožujka prošle godine izdali su ga ligamenti koljena.

Dinamo mu je omogućio da izabere kamo želi na operaciju, a potom pomno pratio njegov oporavak i dočekao ga je potkraj jesenskog dijela sezone. Sada je u dva pripremna susreta zabio dva gola, što znači da će nastavak sezone dočekati spreman.

– Sve je dobro, ušli smo u nastavak priprema i sve dobro podnosim. Veselimo se što se jako puno radi s loptom, jako je malo čistog trčanja, a nama igračima je tako zanimljivije.

Trener Nenad Bjelica najavio je da voli kad se i pri stjecanju kondicije radi s loptom.

– I nama je trener najavio da će se uglavnom raditi s loptom. Ma samo neka bude što manje “suhog” trčanja. S loptom je lakše proći kroz sve što se mora raditi.Kako fizički podnosite pripreme?

– Mislim da sam fizički već sad jako dobro pripremljen, a na kraju priprema bit ću sto posto fizički spreman. U stanci sam radio samo na održavanju noge, na održavanju cijelog tijela, ništa pretjerano.

Operirano koljeno ne stvara mu teškoće.

>> Pogledajte galeriju: dinamovci igraju paintball

Nikola Moro
1/24

– Nemam baš nikakvih problema i bolova, nikakvih posljedica – kaže Moro.

Nakon tako teških operacija igrači su znali imati i psihičkih teškoća, strahovali su da se ponovo ne ozlijede...

– Ja nemam takvih problema, mislim da sam to prošao u prvom dijelu prvenstva, nakon oporavka dobivao sam prilike prvo u drugoj momčadi, pa onda i u prvoj i s tim utakmicama taj je strah prošao.

Dinamo je jesenas napravio iskorak kakav se teško moglo očekivati. Koliko god smo svi priželjekivali to europsko proljeće, pa i deseci generacija prije, malo je tko mogao pomisliti da će Dinamo promarširati skupinom u kojoj su bili Fenerbahçe, Anderlecht i Spartak iz Trnave. A plavi su sve to prošli bez poraza, kao uvjerljivo prvi u skupini. Kako vam je bilo s tribina gledati Dinamo?

– Moram priznati da mi je bilo teško, ali s obzirom na to da smo pobjeđivali i dobro igrali, bilo mi je ipak lakše. A sad kad smo izborili proljeće u Europi sve je lijepo.

Što očekujete u ovoj godini, u proljeću vašeg pravog povratka?

– Prije svega da budem zdrav, trenutačno mi je najvažnije da nemam nikakvih problema, a što se nogometnih ciljeva tiče, izboriti se za što veću minutažu i s momčadi odigrati što više utakmica dobro i postići što više pobjeda.

Možda i do finala EL-a?

– Ha-ha, neka se i to ostvari, ne bi bilo uopće loše. To su nekakve velike želje koje su zasad daleko od ostvarenja. Imamo mi dosta toga za napraviti i u našoj ligi, u Hrvatskom kupu pa se za sve treba pripremiti, a ne razmišljati o velikim željama. Imamo puno posla i puno je utakmica pred nama.

Sami ste izborili to proljeće i nove europske utakmice, sad možete uživati u njima.

– Nama je bolje kad igramo puno utakmica.

S obzirom na dosad pokazano, u HNL-u kao da nemate prave konkurencije?

– Ove sezone imali smo jako velik izbor igrača, i to dobrih igrača, a uz dobru atmosferu, dobrog trenera i dobar stožer naše igre i rezultati nisu slučajnost. A konkurencija? Ne treba puno razmišljati o drugima, budemo li loši, konkurenti će nam biti sve bliže i sve opasniji. Budemo li mi dobri, nitko nam neće moći doći ni blizu.

Razmišljam o zdravlju

Kakve su vaše osobne ambicije, uvijek se uz mladog i kvalitetnog igrača vežu priče o transferima, odlascima...?

– U ovom trenutku nije mi to ni u primislima, sad samo mogu razmišljati o svome zdravlju, da što bolje igram, izborim se za mjesto u momčadi i dokažem da sam poslije operacije isti kao i prije nje. Vidjet ćete da ću pokazati da mogu igrati kao da ozljede nije ni bilo – zaključio je dobro raspoloženi Solinjanin.

>> Pogledajte što je Englez snimio o Dinamovoj nogometnoj školi

>>

Vjerujemo da će tako i biti, i mi mu možemo poželjeti zdravlje i da bude Nikola Moro kakav Dinamu treba. Uostalom, njegov potencijal istaknuo je i Nenad Bjelica, spomenuo ga je kao jednog od Dinamovih igrača koji bi mogli (i trebali) zainteresirati i izbornika hrvatske reprezentacije.

A sad je na Mori da uvjeri Bjelicu da je spreman za prvih 11, a potom natjera i Dalića da ga barem pogleda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije