Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petra Martić

'Moramo se priviknuti na neizvjesnost, na neki način živimo od danas do sutra'

03.08.2020.
u 11:25

- Ne birate turnire pojedinačno nego regije u kojima ćete igrati. Ne želimo putovati ako baš ne moramo - ističe naša najbolja tenisačica

Iako je otkriveno da je jedna potencijalna sudionica zaražena koronavirusom (nije objelodanjeno koja), WTA turnir tenisačica u Palermu (zemlja, nagradni fond od 202.250 USD), koji počinje danas, nije doveden u pitanje.

Turnir na Siciliji označit će i povratak profesionalnog tenisa nakon više od četiri mjeseca stanke zbog pandemije.

“Nastojat ću uživati”

U Palermu će nastupiti i dvije naše ponajbolje tenisačice Petra Martić i Donna Vekić (Tereza Mrdeža pokušala je u kvalifikacijama, ali je poražena od Ruskinje Samsonove), dapače bit će nositeljice.

Petra je kao 15. tenisačica svijeta postavljena za prvu nositeljicu, a suparnica u prvom kolu bit će joj Belgijka Alison van Uytvanck, 57. tenisačica svijeta, dok Donna (24. na svijetu) kao šesta nositeljica ide na Nizozemku Arantxu Rus, 70. igračicu s WTA liste.

Presretna što se opet vraća tenisu, Petra ističe da joj rezultati i bodovi u Palermu i nisu u prvom planu:

– Puno je vremena prošlo bez tenisa, bez turnira, bez natjecanja, bez adrenalina koji svi volimo. Čak i previše. Zato mi je drago da je potvrđeno da će se turniri u Palermu, a potom u Pragu sigurno održati i da se život nastavlja dalje.

Nastojat ću uživati, bez opterećivanja s rezultatima, ciljevima, brojkama... Vratiti se na teren i igrati najveći je privilegij – kaže Petra (29), koja je na početku sezone polufinale u Dubaiju (poražena u dva tie-breaka od Ribakine) najavljivala uspješnu sezonu, ali virus je sve pokvario.

Nakon prekida sezone, Petra je nekoliko mjeseci provela na Floridi (kod prijatelja u Miamiju), a potom se vratila u Split pripremajući se za zemljane turnire.

– Svako zlo za neko dobro, pa sam ovu stanku nastojala iskoristi najbolje što sam mogla. Odjednom više nisam morala putovati, nisam se morala pakirati, što baš i ne volim raditi, mogla sam se posvetiti kuhanju i nekim drugim zanimacijama. Naprosto na neko vrijeme nisam bila profesionalna tenisačica i to je bila lijepa promjena.

To je ono što nas sve čeka jednog dana, pa je dobro nekako osjetiti kako će to izgledati – napomenula je naša najbolja tenisačica.U planiranju nastupa do kraja sezone Splićanka se vodila željom da putovanja sebe i svog trenera Nizozemca Martijna Boka svede na najmanju moguću mjeru. Pa, tako neće biti čestog skakanja s kontinenta na kontinent kao što je bilo prijašnjih sezona.

– To je sad poseban izazov, ne birate turnire pojedinačno nego regije u kojima ćete igrati. Ne želimo putovati ako baš ne moramo. Sada smo u Europi, a potom ćemo otputovati u SAD. U Europi je situacija s koronom prilično dobra, u SAD je situacija nešto lošija, ali moramo se nositi s tim. Moramo biti disciplinirani, pridržavati se uputa epidemiologa i nadati se da ćemo ostati zdravi – naglasila je Petra objasnivši proceduru na turnirima:

Test nakon dolaska

–Testiraju vas nakon dolaska, a nakon toga se morate izolirati u hotelu na 24 sata ili dok ne dobijete rezultate. Tada dobijete dopuštenje da možete nastupiti. Malo je komplicirano, ali sretna sam da sam u Palermu i da turnir počinje. Još samo prije tjedan ili dva bila sam skeptična oko toga hoće li se turnir uopće održati. Nadam se da će biti još puno ovakvih turnira – napomenula je Martić, dodavši:

– Moramo se priviknuti na neizvjesnost, možda ponekad do posljednjeg trenutka nećemo znati hoće li neki turnir biti održan ili ne. Na neki način živimo od danas do sutra.

Komentara 1

TR
Travno221
15:02 03.08.2020.

Bravo, Petra, pametno zboriš. Iskoristi to što će konkurencija sljedećih mjeseci biti oslabljena, zbog brojnih otkaza, i uđi u Top 10. A na Roland Garrosu budi prava i mogla bi dogurati daleko, najdalje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije