Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj karijere

Moralo je i to doći na red: Marko Popović donio najtežu odluku

marko popović josip vranković
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
13.05.2019.
u 23:48

Zadranin je u nedjelju predvodio momčad iz madridskog predgrađa do pobjede od 70:69 nad predzadnjom ekipom prvenstva Deltecom, ujedno izravnim konkurentom u borbi za ostanak.

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac, kapetan španjolskog prvoligaša Fuenlabrade, 36-godišnji Marko Popović objavio je kako će završiti karijeru po završetku sezone u španjolskoj ACB ligi do koje su ostala još dva kola.

Zadranin je u nedjelju predvodio momčad iz madridskog predgrađa do pobjede od 70:69 nad predzadnjom ekipom prvenstva Deltecom, ujedno izravnim konkurentom u borbi za ostanak.

Fuenlabrada se sada nalazi na 13. mjestu među 18 klubova prve španjolske lige te je osigurala prvoligaški status.

- Cilj ostvaren. A sada uživati u posljednje dvije utakmice i oprostiti se od ovog lijepog sporta - poručio je Popović preko Twittera.

Do kraja će Fuenlabrada još igrati igrati protiv Baxi Manrese te Iberostar Tenerifa. U toj posljednjoj utakmici očekuje se oko pet tisuća navijača u ispunjenoj dvorani koja će ispratiti u igračku mirovinu svog kapetana koji je posljednje četiri sezone nosio dres s brojem 2.

Njome je učestalo s tribina odzvanjalo "Po-po-vić, Po-po-vić!"

Deseci poruka preko službenog Twittera Fuenlabrade počeli su pristizati nakon što se proširila vijest.

- Nedostajat ćeš košarkaškim parketima - pisalo je na jednome od njih. - Odlazi legenda ovog kluba. Hvala ti Marko na vjernosti, hvala kapetane - istaknuto je drugoj poruci.

Popović će idući mjesec napuniti 37 godina, a prije nekoliko mjeseci poručio je kako mu je najveća briga ostanak Fuenlabrade u prvoj ligi jer bi ispadanjem klupski zaposlenici poput uredskog osoblja i čistačica mogli dobiti otkaze.

Klub je pozvao publiku na proslavu ostanka "u najboljoj ligi u Europi" te zahvalio igračima i Popoviću na doprinosu.

Popović je u Fuenlabradu došao 2015. kada je ondje trener bio Žan Tabak. Ranije je igrao za Zadar, Cibonu, Valenciju, Efes Pilsen, Žalgiris, Uniks Kazan i Himki.

Dva puta je osvojio Eurokup, s Uniksom 2011. kada je proglašen najvrednijim igračem natjecanja, te s Himkijem 2015. godine. Za Hrvatsku je odigrao preko 150 utakmica od 2002. do 2013. godine.

Komentara 2

SK
strogo kontrolirani vlakovi
00:12 14.05.2019.

Zašto Zadarska škola košarke odavno ne stvara igrače kao što je on?

Avatar rubinet
rubinet
18:32 14.05.2019.

Dobar igrač.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije