Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE ODLUKA

Odgođen sastanak na kojem će se odlučivati o sudbini Prosinečkog

Robert Prosinečki
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
17.10.2019.
u 16:33

Procedura smjene izbornika bosanskohercegovačke nogometne vrste je krajnje komplicirana. Nogometni savez te zemlje funkcionira na nacionalnom paritetu tako da primjerice članovi Predsjedništva hrvatske nacionalnosti i predstavnici Nogometnog saveza Republike Srpske mogu spriječiti smjenu Roberta Prosinečkog

Najavljeni sastanak čelnika Nogometnog saveza BiH i izbornika Roberta Prosinečkog, koji se trebao održati u četvrtak, a na kojemu se, prema pisanju nekih sarajevskih medija trebala donijeti odluka o njegovoj smjeni, nije održan.

Kako piše sarajevski Dnevni Avaz, koji je rano u četvrtak čak i najavio odlazak Roberta Prosinečkoga pozivajući se na "pouzdane izvore u vrhu Nogometnoga saveza te zemlje",  zaključeno je da se u miru, nebitno dan ili dva nakon utakmice, sjedne i analizira kompletna situacija.

List dodaje, uz ogradu da je ipak moguća neka dramatično negativna odluka po Prosinečkoga u večernjim satima u četvrtak, kako se prvo trebaju pronaći razlozi ogromnih oscilacija u pristupu na utakmicama.

Procedura smjene izbornika bosanskohercegovačke nogometne vrste je krajnje komplicirana. Nogometni savez te zemlje funkcionira na nacionalnom paritetu tako da primjerice članovi Predsjedništva hrvatske nacionalnosti i predstavnici Nogometnog saveza Republike Srpske mogu spriječiti smjenu Roberta Prosinečkog.

Popularni "Žuti" je u siječnju prošle godine imenovan za izbornika reprezentacije BiH i vrlo uspješno ju je vodio u Ligi nacija te čak izborio i plasman u elitni razred, što je  polučilo  pravu nogometnu euforiju  kod  naših  susjeda. 

Nevolje su nastale u kvalifikacijama za EURO 2020. godine. Neočekivani gostujući porazi od Finske i Armenije praktično su uništili sve šanse da BiH zauzme jedno od prva dva mjesta u skupini koja izravno vode na EURO, pa je  Prosinečki odmah nakon loše igre i poniženja u Erevanu podnio ostavku. Na nagovor čelnika Nogometnoga  saveza, koji  nisu prihvatili ostavku, prihvatio je voditi momčad i u preostalim utakmicama, pa je sve do susreta u Ateni s Grčkom u utorak, još bilo nekih izgleda za osvajanje drugoga mjesta. Porazom 1-2 u zadnjim  sekundama susreta te su  nade  nestale.   

Reprezentacija BiH do kraja kvalifikacija mora odigrati još dva susreta, 15. studenoga dočekuje Italiju, a tri dana potom gostuje u Lihtenštajnu. Ipak, plasman na EURO može izboriti kroz dodatne kvalifikacije koje su izborene kroz Ligu nacija. No, prije toga u kvalifikacijskoj skupini moraju osvojiti treće mjesto za što imaju objektivne šanse. 

>>> Pogledajte koliko vrijede hrvatski nogometaši

 

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
16:45 17.10.2019.

Robi je sam dao otkaz, a oni ga vratili? Neka sad pregrizu i ostave ga. Nije Robi kriv. Ne trebaju ga ni Hrvati ni Srbi spasavati. Nemoj mo mi i Srbi njima birati izbornika kao sto oni nama biraju Sejdu Komsica.

KO
Korda
16:58 17.10.2019.

Koji glup naslov. Da Hrvati i Srbi ...... ma cekaj, pa zasto biu ga spasavali? Zar je Prosinecki tako nisko pao da ga netko treba spasavati?

CA
cortesova arkebuza
18:58 17.10.2019.

Talijani su morali bit prvi nakon blamaže u kvalifikacijama za SP. Znači za drugo je BiH bila skoro pa predestinirana s obzirom na neku kvalitetu koju imaju. Kiks je poraz protiv Finske koja se digla i može probleme napraviti srednjim reprezentacijama koje nisu u TOP 5. Grci su kompletno pali, slobodni pad već godinama. Jebiga ako na svim gostujućim utakmicama izgubiš onda je teško očekivati prolaz. Možda preko Lige nacija, samo ni tu neće biti loših reprezentacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije