Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUSKA

Monaco i Suba se spasili, Lyon u Ligi prvaka

Monaco
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
25.05.2019.
u 00:05

Na vrhu ljestvice sve je bilo jasno i prije zadnjeg kola. PSG je odavno prvak, Lille je osvojio titulu doprvaka, a u Ligu prvaka još ide i Lyon

Posljednje kolo francuskog nogometnog prvenstva razriješilo je i zadnje dvojbe. Bilo je upitno tko će ispasti zajedno sa Guingampom, a tko će u dodatne kvalifikacije. Na koncu u drugu ligu seli Caen, Dijon će u play-off, dok su se Monaco i Amiens spasili.

Momčad iz Kneževine ostat će u Le Championnatu premda je u zadnjem kolu izgubila u derbiju Azurne obale od Nice s 0-2. Caenu je trebao bod kako bi se domogao dodatnih kvalifikacija, a uvjerljivom pobjedom je mogao preskočiti Danijela Subašića i društvo. Međutim, Caen je kod kuće izgubio od Bordeauxa s 0-1 i ispao iz lige.

Domaćine je rastužio Sankharé golom u 19. minuti. Toma Bašić je za Bordeaux igrao zadnjih 10 minuta.

Poraz Caena je iskoristio Dijon koji je na svom travnjaku pobijedio Toulouse s 2-1 i izborio play-off, dok se Monaco spasio usprkos porazu od Nice 0-2.

Pobjedu Nici donijeli su Badiashile koji je u 37. minuti zatresao vlastitu mrežu, te Le Bihan iz jedanaesterca u 67. minuti. Subašić nije branio za goste zbog ozljede.

Na vrhu ljestvice sve je bilo jasno i prije zadnjeg kola. PSG je odavno prvak, Lille je osvojio titulu doprvaka, a u Ligu prvaka još ide i Lyon.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije