Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danijel Zagorac

Moj odnos s Livakovićem je odličan, ali to ga ne volim pitati

24.06.2019.
u 18:18

Treneri koji su ga vodili u Dinamu rekli su nam – on je najpozitivnija osoba u svlačionici, stoga i ne čudi da je Zagi, kako ga zovu, kapetan kad nema Ademija i Livakovića

Dominik Livaković postao je reprezentativna jedinica, branio je odlično za Dinamo u Europi u kojoj je dosanjan san o europskom proljeću.

No, ako je netko zaboravio, valja podsjetiti da je plava vrata u kvalifikacijama za Ligu prvaka čuvao Danijel Zagorac, danas 32-godišnji Drnišanin koji je nakon RNK Splita i Lokomotive stigao u Dinamo i postao važna karika plave momčadi.

1/22

Treneri koji su ga vodili u Dinamu rekli su nam – on je najpozitivnija osoba u svlačionici, stoga i ne čudi da je Zagi, kako ga zovu, kapetan kad nema Ademija i Livakovića.

Bio je kapetan i u subotu, na prvoj utakmici novih priprema Dinama, kada su plavi s 2:1 svladali ljubljansku Olimpiju. Ljeto je očito njegovo vrijeme u Dinamu, ni sad na početku priprema, kao ni prošle godine, nema Livakovića, pa će barem privremeno biti prvi golman plavih.

Nikad se ne zapustim u ljeto

– Ma nemam pojma, pa doći će Livaković jako brzo. Ali, niti imam treme, niti postoji nekakav problem. Bit će prilike i za mene, pa prošle sezone sam branio 20-ak utakmica i zadovoljan sam. Nadam se da su i drugi zadovoljni sa mnom – kazao je Zagorac.

Trener Nenad Bjelica rekao da su svi igrači došli na pripreme u optimalnom stanju, u kakvom ste vi stanju ušli u ovaj novi ciklus?

- Spreman sam, ja vam se nikad kroz ove stanke ne zapustim, ali tako je i kod mojih suigrača u Dinamu. Dobijemo uvijek program rada kad je ovakva stanka, iako se osjeti kad su 25 dana bez lopte. Osjetilo se to i na toj prvoj utakmici s Olimpijom, malo smo se mučili, nedostajalo je tog osjećaja s loptom, iako mislim da treba zaboraviti rezultate s priprema. Koliko sam samo pripremnih utakmica odigrao, utakmica na kojima smo bili vrhunski, a onda dođe prvenstvo i dogodi se obrnuto. A zna biti i sve drukčije, da na pripremama to ne bude dobro, pa u sezoni sve postane super.

>>> Pogledajte komentar Nenada Bjelice na ždrijeb Lige prvaka

Drnišanin zna što su vrućine, ali i njemu je kao i svima puno teže na ovim ljetnim negoli zimskim pripremama.

– Neusporedivo je teže sada, kad si na terenu uz teške treninge dvaput dnevno na 30 ili 35 stupnjeva, iscrpi te to. Ali, koliko godina već prolazim kroz takve pripreme, već sam navikao, nije mi to problem.

Niste zbog toga ponekad “poludjeli”, pomislili – što mi sve ovo treba?

– Naravno da nisam, kad tako nešto pomislim, onda ću se ostaviti ovog posla. Ali, nema šanse.

Kakve su vaše osobne ambicije?

– Susreo sam se često s tim pitanjem, a mogu vam reći da su moje ambicije uvijek – bolesne. Jesu i bolesne i nerealne, ali ja takvim visokim ambicijama težim i bolje da ih ne iznosim. Takve bolesne ambicije iz mene izvlače maksimum. Vidjet ćemo kakva će biti situacija u Dinamu, možda sam već i u nekim godinama, možda sam u najboljim golmanskim godinama što ja mislim. Nadam se da će za mene i ovdje doći šansa, držim da zaslužujem ovakav klub kakav je Dinamo, da vrijedim i da ću imati prilike to i pokazati.

Branili ste u svih šest utakmica pretkola LP-a prošle sezone, bude li opet potrebe, nemate straha?

– Nikad se ja ne “tresem”, obožavam takve utakmice. Uvjeren sam da je takve utakmice puno lakše igrati pred puno navijača negoli neke utakmice u HNL-u pred malim brojem ljudi. Ove europske utakmice su one za koji cijeli život radiš i treniraš i živiš.

Nagađa se da bi Livaković mogao otići, puno se o tome govori, a on nikako da ode?

Obrana nam je temelj

– Ne znam, ja ga ne volim pitati.

Ne volite ga, ili?

– Haha, ma nas smo dvojica odlični, pa čuli smo se i tijekom ove pauze. Ali, što će biti, ne znam.

Dinamo je napravio sjajne stvari prošle sezone, zasad nema nekakvih većih naznaka odlazaka, obrana će očito ostati ista uz pojačanje koje je stiglo, Ivo Pinto.

– Mislim da sve kreće od obrane, kad imate čvrsti temelj otraga, sve je puno lakše. Nema razloga da ne ponovimo prošlu sezonu jer naš obrambeni bedem je ostao na okupu – zaključio je uz smiješak Zagorac koji će s plavima danas ujutro krenuti na pripreme u slovenske Moravske Toplice.

1/22
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije