Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utakmica za 3. mjesto

Belgija pobijedila Englesku i osvojila broncu!

Belgija pobijedila Englesku i osvojila broncu!
Foto: Reuters
14.07.2018. u 17:52

Belgijska nogometna reprezentacija osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 2-0 (1-0) pobjedom protiv Engleske u Sankt Peterburgu. 

Belgija je povela preko Thomasa Meuniera u 4. minuti, a pobjedu "crvenih vragova" potvrdio je Eden Hazard u 82. minuti.  Trećim mjestom u Rusiji Belgija je ostvarila najveći uspjeh u povijesti. Do sada joj je najbolji rezultat bilo četvrto mjesto iz Meksika 1986.Engleska je, pak, izjednačila svoj drugi najbolji rezultat, četvrto mjesto zauzela je i 1990. u Italiji. Jedini bolji plasman joj je naslov prvaka s domaćeg terena 1966.

>>Pogledajte kako je izgledalo na treningu vatrenih

Belgijanci su postavili svoj najjači mogući sastav, dok su Englezi imali čak pet izmjena u odnosu na utakmicu s Hrvatskom. 

Već u 4. minuti Belgijanci su poveli nakon prodora Chadlija i ubačaja u peterac koji je dočekao igrač PSG-a Meunier i lako pogodio mrežu. U 12. minuti udarac de Bruynea pogodio je Stonesa, a engleski vratar Pickford je to jedva obranio. U 24. minuti su i Englezi dočekali svoju veliku šansu, ali je njihov najbolji strijelac Kane loše zahvatio loptu kada je bio na desetak metara od gola.  Alderweireld je u 35. minuti iz blizine poslao loptu malo iznad grede i to je bilo sve iz prvog dijela u kojem su Belgijanci dominirali.

Englezi su puno bolje zaigrali u drugom dijelu, a najbolju priliku propustio je Dier u 70. minuti kada je uspio prebaciti Curtoisa, ali je Alderweireld spasio s gol-crte. U 80. minuti Meunier je iskosa s desetak metara opalio svom snagom iz voleja, ali se istakao vratar Pickford. No, u 82. minuti niti odlični Pickford nije uspio spriječiti drugi gol Belgijanaca nakon što je de Bruyne proigrao Edena Hazarda, a napadač Chelsea se sjurio u kazneni prostor i plasirao loptu u donji desni kut engleskih vrata.  

BELGIJA - ENGLESKA 2-0

Pred 65.000 gledatelja na Sankt Peterburg Areni sudio je Iranac Alireza Faghani. 

Strijelci: 1-0 Meunier (4), 2-0 E. Hazard (82)

BELGIJA: Courtois - Alderweireld, Kompany, Vertonghen - Meunier, Witsel, Tielemans (Dembele, 79), Chadli (Vermalen, 39) - De Bruyne, Lukaku (Mertens, 60), E. Hazard

ENGLESKA: Pickford - Jones, Stones, Maguire - Trippier, Dier, Delph, Loftus-Cheek (Alli,84), Rose (Lindgard, 46)- Sterling (Rashford, 46), Kane

Belgija - Engleska
1/11

Komentara 74

DO
dopizdilomi
17:41 14.07.2018.

I N C O M I N G ! Čestitke emglezima na četvrtom nezasluženom mjestu jer su slučajno upali.

DU
Deleted user
16:49 14.07.2018.

Kakvo dosadno prvo poluvrijeme. Ko da je trening utakmica.

Avatar future Gohan
future Gohan
17:23 14.07.2018.

Amin. savjet od mene, eto, čak i imbex je počeo banirati i brisati komentre trolova nakon Rusije, gamad se povukla sad kod Vas... imaš moj profil, jedno 50tak blokiranih trolova, a i ovdje ove koji bace trolovski post pa odjedamput baš "13" lajkova... briši profile, očisti si portal od debila... lp

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije