Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika čast

Luki Modriću uručena prestižna nagrada kojoj se Messi i Ronaldo još uvijek samo nadaju!

Luka Modrić
Foto: DPA/Pixsell
1/9
12.11.2019.
u 22:32

Prošle godine je priznanje otišlo u ruke 32-godišnjeg Edinsona Cavanija, napadača Urugvaja i Paris SG-a, a nagradu su osvajali majstori kao što su Roberto Baggio, Ronaldo, Ronaldinho, Alessandro Del Piero, Roberto Carlos, Andrij Ševčenko, Francesco Totti, Iker Casillas, Zlatan Ibrahimović, Andreas Iniesta…

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (34) u utorak je u Monte Carlu primio još jedno veliko priznanje u svojoj uspješnoj karijeri, nagradu "Golden Foot".

- Čast mi je primiti ovu nagradu. Vraćam se na svoju najbolju razinu, što sam pokazao u posljednjoj utakmici. Do kraja godine me čeka još sedam važnih utakmica i vjerujem da ću nastaviti igrati dobro - izjavio je Modrić na svečanosti u Monte Carlu. 

Radi se o nagradi koja se dodjeljuje nogometašima za postignute individualne i momčadske uspjehe te za iznimnu osobnost i karizmu, a u konkurenciji su isključivo nogometaši koji imaju najmanje 28 godina.

Luka je u Monaco otputovao u utorak privatnim zrakoplovom. Odmah nakon priredbe vraća se u Opatiju kako bi se pridružio suigračima u pripremi za utakmicu protiv Slovačke.

Osim lijepog priznanja, dobitnik ima čast ostaviti otisak stopala na kneževskoj Promenadi šampiona u Monacu.

Nagrada se dodjeljuje od 2003. godine, a zanimljivo ovo je jedna od rijetkih nagrada koju nisu dobili niti Leo Messi niti Cristiano Ronaldo.

Prošle godine je priznanje otišlo u ruke 32-godišnjeg Edinsona Cavanija, napadača Urugvaja i Paris SG-a, a nagradu su osvajali majstori kao što su Roberto Baggio, Ronaldo, Ronaldinho, Alessandro Del Piero, Roberto Carlos, Andrij Ševčenko, Francesco Totti, Iker Casillas, Zlatan Ibrahimović, Andreas Iniesta…

Kapetan Vatrenih i veznjak Real Madrida je prošle godine osvojio četiri velika priznanja, a niz je nastavio i ove godine još jednom velikom nagradom.

Lani je dobio nagradu za najboljeg igrača svjetskog prvenstva u Rusiji, proglašen je najboljim igračem Europe u izboru Europske nogometne federacije (UEFA), te najboljim igračem svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA), a kao kruna svega stigla je i Zlatna lopta koju dodjeljuje ugledni francuski magazin France Football

Modrić je tijekom karijere osvojio 21 klupski trofej, te srebro u dresu hrvatske reprezentacije na posljednjem svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

S Real Madridom je osvojio četiri Lige prvaka, četiri svjetska klupska prvenstva i jedno španjolsko prvenstvo, dok je s Dinamom tri puta bio hrvatski prvak.

Ključne riječi

Komentara 12

TO
Tomi0713
22:35 12.11.2019.

Naš,a najbolji

Avatar mos_mislit
mos_mislit
22:54 12.11.2019.

Cestitam kapetane .

PO
pozornik66
23:54 12.11.2019.

Čestitke kapetane 🇭🇷⚽️🔥

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije