Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji

Modrić u momčadi Lige prvaka, Mandžukićev gol najljepši

Luka Modrić i mario Mandžukić nakon finala lige prvaka
Foto: Press Association/Pixsell
1/7
05.06.2017.
u 21:23

Hrvatski reprezentativni napadač Mario Mandžukić zabio je u 27. minuti gol za 1:1. UEFA je taj pogodak proglasila najljepšim u ovoj sezoni Lige prvaka

Hrvatski kapetan Luka Modrić uvršten je u najboljih 18 igrača ovosezonske Lige prvaka dok je pogodak Juventusovog napadača Marija Mandžukića u finalu protiv Real Madrida proglašen najljepšim golom, objavila je u ponedjeljak UEFA.

Europski nogometni savez UEFA, koji organizira Ligu prvaka, 31-godišnjeg Modrića je uvrstio zbog “njegovih odličnih brzih dodavanja i napadačke igre koji su pomogli Real Madridu”. Real Madrid je u subotu u Cardiffu s 4:1 pobijedio Juventusa u finalu i obranio naslov prvaka Europe.

Hrvatski reprezentativni napadač Mario Mandžukić zabio je u 27. minuti gol za 1:1. UEFA je taj pogodak proglasila najljepšim u ovoj sezoni Lige prvaka.

“Nezaboravni akrobatski završetak u najvećoj utakmici sezone”, navedeno je u obrazloženju na internetskoj stranici UEFA-e. Organizacija navodi kako su najbolje birali njeni “tehnički promatrači”: Alex Ferguson, Ryan Giggs, Mircea Lucescu, Fabio Capello, Roy Hodgson, Peter Rudbaek, Mixu Paatelainen, Ginés Meléndez, Thomas Schaaf i Ionan Lupescu.

U momčadi sezone našao se i bosansko-hercegovački vezni igrač Miralem Pjanić. “Bio je ključna figura Juventusovog puta do finala. Puno je trčao i pokazao kvalitetu na sredini terena".

Među najboljih 18 našla su se osmorica igrača prvaka Real Madrida od kojih četvorica veznih - Modrić, Isco Alarcón, Toni Kroos i Casemiro. Finalist Juventus ima trojicu – vratara Gianluigi Buffona, braniča Leonarda Bonuccija i Pjanića.

Momčad sezone Lige prvaka po izboru UEFA-e:

Vratari:

Gianluigi Buffon (Juventus)

Jan Oblak (Atlético Madrid)

Braniči:

Leonardo Bonucci (Juventus)

Dani Carvajal (Real Madrid)

Marcelo (Real Madrid)

Sergio Ramos (Real Madrid)

Diego Godín (Atlético Madrid)

Vezni:

Casemiro (Real Madrid)

Toni Kroos (Real Madrid)

Luka Modrić (Real Madrid)

Isco (Real Madrid)

Miralem Pjanić (Juventus)

Tiemoué Bakayoko (Monaco)

Napadači:

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Lionel Messi (Barcelona)

Antoine Griezmann (Atlético Madrid)

Kylian Mbappé (Monaco)

Robert Lewandowski (Bayern)

Komentara 3

MK
mksdk
21:49 05.06.2017.

Čestitke i Mandžukiću i Modriću. Obojica su nas učinila ponosnima.

BO
bozzika
12:49 06.06.2017.

ima tu dosta njih koji i nisu za taj spisak,al najviše me iznenadio Lewandowski,Po čem je on zaslužio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije