Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za rastuću kolekciju

Modrić 'svladao' Đokovića i Federera u borbi za još jedno laskavo priznanje

Luka Modrić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
20.03.2019.
u 18:28

Najboljom u konkurenciji sportašica proglašena je američka gimnastičarka Simone Biles

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić svojoj kolekciji priznanja dodao je još jedno, proglašen je za najboljeg sportaša svijeta u 2018. godini u izboru Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS).

Modriću je nagradu na stadionu Maksimir predao glavni tajnik AIPS-a i predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara Jura Ozmec.

- Želim se zahvaliti svima koji su glasovali za mene. Iznimna je čast primiti ovako lijepo prizanje, stvarno sam sretan - kazao je Luka.

>>> Pogledajte što su sve izbornik Dalić i kapetan Modrić kazali novinarima uoči Azerbajdžana

 

U anketi je sudjelovalo 359 novinara iz 87 zemalja, a Modrić je pobijedio s 419 bodova. Slavio je ispred dvojice najboljih tenisača svijeta Novaka Đokovića (337 bodova) i Rogera Federera (290 bodova).

Najboljom u konkurenciji sportašica proglašena je američka gimnastičarka Simone Biles koja je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojila šest medalja, od kojih su četiri bile zlatne.

Biles je osvojila 427 bodova, a najbliže konkurentice bile su joj Čehinja Ester Ledecka (335 glasova), koja je prva u povijesti osvojila dva olimpijska zlata na istim ZOI u snowboardu i alpskom skijanju, te rumunjska tenisačica Simona Halep (331 glas).

Najboljom ekipom proglašeni su svjetski nogometni prvaci Francuzi, a za najbolji press centar izabran je onaj na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

- Velika mi je čast predati Luki nagradu, jer nije uobičajeno da ta nagrada dolazi u Hrvatsku - kazao je Ozmec.

 

Komentara 2

PO
pozornik66
18:37 20.03.2019.

Svaka čast Luka ❤️🇭🇷🔥👍

IL
ilijan
19:23 20.03.2019.

Bravo Kapetane ⚽ 🏆 🇭🇷

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije