Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Mandžo zabio dva gola, ali Ronaldo u 97. minuti odveo Real u polufinale

Mandžo zabio dva gola, ali Ronaldo u 97. minuti odveo Real u polufinale
Foto: Reuters/PIXSELL
11.04.2018. u 22:45

Nogometaši Juventusa u uzvratnoj su utakmici četvrtfinala Lige prvaka u Madridu pobijedili Real s 3:1, ali su ispali iz natjecanja jer su u Torinu izgubili 0:3. Allegrijeva momčad imala je 3:0 do sudačke nadoknade, svi su već gledali prema produžecima, ali onda je suđen jedanaesterac za Real, a Ronaldo u 97. minuti zabio s bijele točke i odveo Real u polufinale.

Mandžo rekorder

Kad je trener Juventusa Massimiliano Allegri izjavio je da vjeruje u prolaz te da oni koji ne vjeruju nemaju što tražiti u zrakoplovu, mnogi su na to gledali s podsmjehom. Međutim, stara dama pokazala je da se velikani poput nje nikada ne smiju otpisati.

I svima je to postalo jasno već u drugom minuti kada je Juve izveo sjajnu akciju koju je golom završio Mario Mandžukić. Khedira je ubacio, a hrvatski nogometaš glavom zabio za 1:0. Bio je to najraniji pogodak koji je Real u Ligi prvaka primio na Bernabeuu, nikad im nitko nije zabio već nakon 76 sekundi...

Mandžo se vrlo brzo našao u novoj prilici, ali ga je toliko iznenadilo da se lopta odbila od njega ravno u Navasa. I Real se nakon toga oslobodio, zaprijetio preko Balea i Ronalda, ali Buffon je bio spreman.

Mario Mandžukić
1/23

A u 37. minuti novi hladan tuš za Bernabeu i opet im ga je priuštio Mandžo. Hrvatski reprezentativac ovoga puta iskoristio je ubačaj Lichtsteinera i glavom zabio za 2:0. Od 20 golova koliko je postigao u Ligi prvaka deset ih je postigao svojim najjačim oružjem - glavom. Čak je svojevremeno i Pep Guardiola, s kojim si nije u najboljim odnosima, rekao da na svijetu u igri glavom ne postoji bolji napadač od našeg Mandže.

S tim se rezultatom otišlo na odmor, a u svlačionici kraljevskog kluba se upalio znak za uzbunu. Prvi put od veljače 2000. godine Real je u Ligi prvaka na svom stadionu bio u zaostatku dva gola...

Domaćin je malo pritisnuo na početku drugog poluvremena, a Juve strpljivo čekao pa u 61. minuti zabio za 3:0. Čudo je u tim trenucima bilo na pomolu! Nakon ubačaja Coste Navas je pogriješio, lopta mu je ispala iz ruku, a Matuidi je to iskoristio i zabio za 3:0.

Buffonu crveni karton

Do završnih trenutaka obje momčadi imale su svoje prilike, ali rezultat se nije mijenjao sve do sudačke nadoknade. I kad su svi očekivali sučev zvižduk i produžetke, Real je krenuo u zadnji napad, a nakon kontakta Lucasa i Benatije, sudac je pokazao na bijelu točku. Žestoko su ga napadali igrači gostujuće momčadi, posebno Buffon koji je zbog toga dobio crveni karton. Kad se sve smirilo, Ronaldo je u 97. minuti sigurno realizirao kazneni udarac i odveo Real dalje. Tako je sjajno okrunio svoj 150. nastup u Ligi prvaka, više od njega imaju samo Xavi (151) i Iker Casillas (167).

Realu je ovo bio drugi domaći poraz u Ligi prvaka u posljednjih 40 utakmica, ali najbitnije im je da su u polufinalu. Što se Juventusa tiče, pao je hrabro i može biti ponosan na svoju izvedbu...

Komentara 38

HR
hr76
20:45 11.04.2018.

A HRT totalno zakazao. Koga uopće zanima Bayern-Sevilla dok igraju Real i Juve??? Totalni promašaj, svima otkaze podijelit.

U1
ursus_1212
21:12 11.04.2018.

Otkazati pretplatu na HTV tko nije.

Avatar peet
peet
21:37 11.04.2018.

Opet Dinamovci igraju, zabijaju. Kad se sjetim dok su Manđo i Luka igrali za Dinamo kako su atmosferlije govorili da su njihovi ( nemam pojma kako se zovu poluigrači) bolji i da je DInamo prvi samo zbog Mamića. Kad cee koji atmosferlija zaigrati u LP?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije