Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 202
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor

Modrić opet u užem krugu za najboljeg veznog igrača Lige prvaka

Luka Modrić
Foto: Petar Glebov
1/4
09.08.2018.
u 15:46

U konkurenciji za najboljeg napadača su nekadašnja Realova, a danas Juventusova zvijezda Cristiano Ronaldo, kapetan Barcelone Leo Messi i najbolji igrač engleskog Premiershipa u prošloj sezoni Egipćanin Mohamed Salah

Najbolji igrač Svjetskog prvenstva u Rusiji i kapetan svjetskih doprvaka Luka Modrić nalazi se u najužem krugu izbora za najboljeg veznog igrača prošlosezonskog izdanja Lige prvaka, a konkurenti za nagradu koju je već osvojio za sezonu 2016/17. bit će mu suigrač iz Real Madrida Toni Kroos te Belgijac Kevin De Bruyne iz Manchester Cityja, objavljeno je u četvrtak na službenom portalu Lige prvaka.

U konkurenciji za najboljeg napadača su nekadašnja Realova, a danas Juventusova zvijezda Cristiano Ronaldo, kapetan Barcelone Leo Messi i najbolji igrač engleskog Premiershipa u prošloj sezoni Egipćanin Mohamed Salah.

Luka Modrić
1/5

Izvjesno je da će dobitnik nagrade za najboljeg obrambenog igrača biti netko iz redova europskog prvaka, a u konkurenciji su Realov kapetan Sergio Ramos, Francuz Raphael Varane i Brazilac Marcelo.

Real ima svog kandidata i za najboljeg vratara u Kostarikancu Keyloru Navasu. Konkurenti su mu legenda Juventusa, a danas vratar PSG-a Gianluigi Buffon te bivši Romin vratar, današnji čuvar Liverpoolove mreže Brazilac Alisson Becker.

Osim Modrića, od hrvatskih nogometaša je u širem krugu od desetorice nominiranih bili su Dejan Lovren i Ivan Rakitić. Branič europskog doprvaka Liverpoola je s 37 bodova završio kao peti u izboru za najboljeg obrambenog igrača, a igrač španjolskog prvaka Barcelone je s devet bodova osvojio 7. mjesto među najboljim veznjacima.

Žiri su sačinjavala 32 trenera klubova koji su sudjelovali prošle sezone u Ligi prvaka te 55 posebno odabranih novinara, po jedan predstavnik svake od 55 članica Europskog nogometnog saveza (UEFA). Treneri nisu smjeli davati glasove igračima kluba kojeg su vodili.

>> Pogledajte transfere hrvatskih nogometaša

Pobjednici će biti obznanjeni na svečanom ždrijebu za skupine Lige prvaka, koji će biti održan 30. kolovoza u Monte Carlu.

Uz Luku Modrića, prošlogodišnje nagrade su osvojili Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos i Gianluigi Buffon.

Dan nakon ždrijeba skupina Lige prvaka, bit će održan i ždrijeb skupina Europske lige na kojem će biti proglašen i najbolji igrač prošlosezonskog izdanja natjecanja u kojem je trofej osvojio Atletico Madrid.

Na listi trojice igrača koji su još ostali u konkurenciji su dvojica Atleticovih nogometaša, Urugvajac Diego Godin i Francuz Antoine Griezmann. Treći kandidat je u finalu ozlijeđeni igrač Olympique Marseillea, Francuz Dimitri Payet.

Prošle godine je prvi put dodijeljena nagrada za najboljeg igrača Europske lige, a osvojio ju je Francuz Paul Pogba koji je osvojio pobjednički trofej s Manchester Unitedom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije