Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraljevi izgladili nesuglasice

Modrić je ponovno onaj stari! Hrvat polovio konce i probudio usnuli Real

13.02.2019.
u 07:22

Real je konačno proigrao, u prvenstvu se približio Barci, a u Ligi prvaka želi nastaviti niz

Iako je Real Madrid prije nekoliko mjeseci na koljenima puzao i travnjakom i Madridom, što zbog loše forme, što zbog smjena trenera i navodnih svađa u svlačionici, izgleda da su kraljevi izgladili sve nesuglasice u svojim redovima.

Preboljeli su konačno i odlazak velikog Ronalda na kojega su se oslanjali, proigrao im je i najbolji igrač svijeta Luka Modrić pa su svi zajedno sjeli i stavili sve na papir. Shvatili su da je ulog pred njima ipak prevelik da bi nastavili s predstavom koju su izvodili.

>> Pogledajte video: SPECIJAL Pogledajte kakvu je godinu imao Luka Modrić

Uozbiljili su se i počeli igrati nogomet. U španjolskom prvenstvu sve su bliže prvoplasiranoj Barceloni koja im bježi samo šest bodova, a sada i u Ligi prvaka (srijeda, 21 sat) imaju priliku opravdati dobar niz.

Ajax ima mladost i iskustvo

Doputovali su tako u Nizozemsku gdje ih čeka Ajax. No ne boje ih se previše jer statistika i povijest na njihovoj su strani.

Kopljanike su pobijedili u posljednjih sedam međusobnih susreta. Štoviše, malo je onih koji vjeruju u to da Real neće proći u iduću fazu natjecanja jer posljednjih šest godina uspješno su se šetali kroz osminu finala.

I dok su momci Santiaga Solarija na gostovanje doputovali izrazito optimistični, u Ajaxu su svjesni da moraju biti oprezni. Nizozemska momčad već godinama čeka neki veliki rezultat u ovom elitnom natjecanju. Posljednji put momčad se do četvrtfinala Lige prvaka probila prije 16 godina.

– Imaju sjajnu momčad s miksom iskustva i mladosti. Igraju dobar nogomet. Bit će to zanimljiva utakmica jer oni se vole igrati i sigurno se neće samo braniti, ali ni mi se nećemo zaključati na jednoj strani terena. Nadam se da ćemo pobijediti. Moramo biti koncentrirani, braniti se dobro i pokušati ih probiti kada za to bude prilike – najavio je utakmicu na za službenu stranicu Uefe vratar Reala Thibaut Courtois.

1/8

A bit će to jubilarna utakmica za Realova kapetana Sergija Ramosa koji će tada 600. put istrčati u dresu Los Blancosa.

U drugom susretu večeri sastaju se Tottenham i Borussia Dortmund (21 sat). Do sada su ta dva kluba igrala četiri puta, a svaki sastav upisao je po dvije pobjede. Posljednje dvije, prošle sezone, upisao je Tottenham.

Obrana je problem za NIjemce

Bilo kako bilo, i jedni i drugi ovu utakmicu će igrati sa svojevrsnim hendikepom. Naime, na Wembleyu, koji je zamjenski travnjak Tottenhama, u domaćem sastavu neće igrati njihove najveće uzdanice Harry Kane i Dele Alli, dok kod Borussije neće biti Marca Reusa.

Trenutačno najbolja momčad Bundeslige i u Premier ligi trećeplasirani Spursi imaju štošta za ponuditi.

– Borussia Dortmund veliki je klub i gotovo su sve promijenili. Njihov najveći problem u ovom trenutku je obrana. U posljednjoj utakmici protiv Hoffenheima bili su na 3: 0, ali su primili tri gola. Potpuno su izgubili organizaciju, a to je neobično za njih što pokazuje da nisu dobro organizirani. Vjerujte mi, ako to učine protiv Spursa, izgubit će. Trebaju biti jači u obrani i treba im vodstvo nekog poput Lukasza Piszczeka i Witsela – prokomentirao je Steffen Freund, bivši njemački reprezentativac koji je igrao i u njemačkoj, ali i engleskoj ligi.

>> Luka Modrić: Zlatna lopta je kruna sjajne karijere

Ključne riječi

Komentara 3

MU
muh
08:16 13.02.2019.

Ha ha igraju drugi lukica je spor star i gotof.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije