Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTRKA ZA NAJBOLJEG

Ovaj izbornik ne smatra da je Modrić zaslužio nagradu za igrača godine

Luka Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
05.09.2018.
u 18:56

Fernando Santos u izboru za najboljeg igrača svijeta stavio je Luku Modrića na drugo mjesto.

Izbornik portugalske nogometne reprezentacije Fernando Santos rekao je kako utakmicom s Hrvatskom počinje novi ciklus za Portugal čiji je konačni cilj obrana naslova prvaka Europe, a da je u izboru za najboljeg igrača svijeta stavio Luku Modrića na drugo mjesto.

Europski prvak Portugal i svjetski doprvak Hrvatska odigrat će u četvrtak prijateljsku utakmicu u Faru, što će biti njihov ukupno peti međusobni okršaj. Hrvatska nikada nije pobijedila, niti je zabila pogodak.

>> Pogledajte razgovor s čovjekom kojem su vatreni promijenili život

U pokušaju da se to promijeni predvodit će ju kapetan Luka Modrić, koji je u četvrtak dobio nagradu za najboljeg nogometaša u Europi u izboru UEFA-e. U Londonu će 23. rujna konkurirati i za priznanje FIFA-e za najboljeg igrača svijeta a glavni protivnik mu je opet portugalski kapetan Cristiano Ronaldo.

"Ja ne odlučujem o nagradi FIFA-e no da se pita mene dobio bi ju Ronaldo a Modrić bi bio na drugom mjestu. No broje se glasovi publike, novinara, drugih trenera, puno ljudi...Modrić je fantastičan igrač i zato sam ga stavio na drugo mjesto u svom izboru za tu nagradu. Nagradu UEFA-e je, pak, trebao dobiti Ronaldo zbog svega što je napravio tijekom sezone, u prvenstvu i u Ligi prvaka", rekao je 63-godišnji Santos na konferenciji za medije uoči utakmice s Hrvatskom.

Ronaldo, kao i još devetorica igrača s ljetošnjeg Svjetskog prvenstva, neće igrati protiv Hrvatske no portugalski izbornik je uvjeren da će novi igrači to nadoknaditi.

"Susreti s Hrvatskom su uvijek važni, ali takva će biti i utakmica s Italijom nekoliko dana kasnije. Ovo je prava prilika za nove igrače da pokažu da su sposobni biti u reprezentaciji. No ne znači da su otpisani igrači koji sada nisu s nama. I oni će u kasnijim utakmicama dobiti priliku", rekao Santos.

Portugal je na Svjetskom prvenstvu ispao u osmini finala od Urugvaja. Godine 2016. osvojio je Europsko prvenstvo pobjedom u finalu protiv domaćina Francuske.

"Utakmicom s Hrvatskom počinje naš novi ciklus koji će završiti europskim prvenstvom 2020. godine. Ondje ćemo nastojati obraniti titulu osvojenu prije dvije godine. Neki igrači koji će sutra nastupiti igrat će na tom prvenstvu pa nam je utakmica s Hrvatskom veliki ispit na samom startu", rekao je Santos.

Nakon toga će 10. rujna u Lisabonu igrati protiv Italije u Ligi nacija, novom natjecanju kojeg također žele osvojiti.

Komentara 24

DU
Deleted user
19:06 05.09.2018.

O, vidi čuda portugalski izbornik preferira portugalca Ronalda! Čuda li čudnog!

IJ
ijurin
19:44 05.09.2018.

Hhaaaaahaaa,jeste gamad novinarska(kao i uvijek),Na naslovnici dva naslova o obezvrjeđivanju našeg Modrića i to uoči utakmice s Portugalom !Sram vas bilo bando komunistička. Pljuc!

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
20:09 05.09.2018.

I Xhaka i Đerdan zaslužuju poštovanjje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije